Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Rmandić: Predstavnicima Evrope sad kazali smo da nas ne zanimaju bilo kakva mjesta po dubini i širini, niti beneficije

Svetosavska srpska lista, kako je naveo Rmandić, nakon podnijetih žalbi pred Ustavnim sudom, 2. novembra ove godine, imala je više pregovora sa pokretom Evropa sad, sa jedinom temom povlačenja naših žalbi

Predstavnicima ”Evrope sad”, tokom više pregovora, vrlo precizno kazali da nas ne zanimaju bilo kakva mjesta po dubini i širini, niti beneficije. Ali smo im pojasnili i da nemamo namjeru da se jednoga dana pljujemo sa DF-om, a da drugoga pravimo koaliciju, na način na koji oni to rade, poručio je nosilac SVETOSAVSKE SRPSKE LISTE na lokalnim izborima u glavnom gradu Mirko Rmandić u reagovanju  na navode iznijete na današnjoj pres konferenciji pokreta ”Evropa sad”, a povodom formiranja vlasti u Podgorici.

Svetosavska srpska lista, kako je naveo Rmandić, nakon podnijetih žalbi pred Ustavnim sudom, 2. novembra ove godine, imala je više pregovora sa pokretom Evropa sad, sa jedinom temom povlačenja naših žalbi.

“Podsjećamo javnost da smo, prilikom podnošenja žalbi, tražili samo jednu stvar – moralnu kompenzaciju u zamjenu za povlačenje akata pred Ustavnim sudom. Predložili smo rečenicu izvinjenja od strane Demokratskog fronta koji je kupovao naše glasače u iznosima od 400 evra i vodio najmorbidniju kampanju kleveta, blaćenja, laži i bolesnih izmišljotina na račun SVETOSAVSKE u Podgorici”, kazao je Rmandić.

Tokom pregovora sa pokretom ”Evropa sad”, po riječima Rmandića,  “jasno nam je stavljeno do znanja da DF, prema njihovim informacijama, neće izaći sa izvinjenjem ni po koju cijenu”.

“Te da oni, u pokretu ”Evropa sad”, imaju utisak da je DF-u stalo do formiranja nove vlasti u Podgorici koliko i DPS-u, jer čelno mjesto u gradskoj upravi pripada ”Evropi sad”. To je centralni razlog zbog koga su insistirali da povučemo tužbe”, naglasio je Rmandić.

Dana 16. novembra 2022. godine, kako dalje navodi, ponuđeno je rešenje od strane jednog od najznačajnijih ljudi Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

“Suština predloga bila je da SVETOSAVSKA povuče žalbe u izbornom sporu podnijete pred Ustavnim sudom pozivajući se na zamolnicu toga autoriteta iz naše crkve – imenom i prezimenom. Bio bi to kompromisni izlazak iz pat pozicije. Sledećeg dana, 17. novembra, ja sam pregovaraču ”Evrope sad” saopštio da je za nas ta ponuda načelno prihvatljiva, te da predstavlja častan izlaz za svakoga u ovoj priči, a posledicama njene realizacije svi su na dobitku”, dodao je Rmandić.

Međutim, kaže on,  iz ”Evrope sad” takav predlog je doživljen kao “kataklizma”.

“Njihov pregovarač mi je vrlo precizno saopštio da oni ne pristaju na miješanje crkve u konstituisanje gradske vlasti, te da povlačenje žalbe u izbornom sporu pred Ustavnim sudom treba da učinimo zbog ”Evrope sad”, nakon čega bi nam oni javno zahvalili. Razloge koje su pregovarači iz ”Evrope sad” naveli kao osnovne motive protiv navodnog miješanja SPC, sada nećemo navoditi, ali ako gospoda žele dalju polemiku, taksativno ćemo i to navesti, jer ne krijemo bilo što”, naglasio je Rmandić.

Naglašava da su predstavnicima ”Evrope sad”, tokom više pregovora, vrlo precizno kazali da ih “ne zanimaju bilo kakva mjesta po dubini i širini, niti beneficije”.

“Ali smo im pojasnili i da nemamo namjeru da se jednoga dana pljujemo sa DF-om, a da drugoga pravimo koaliciju, na način na koji oni to rade. S obzirom da, do danas, nismo imali javne sporove sa ”Evropom sad”, te da smo se maksimalno poštovali tokom izborne kampanje, saopštili smo im i da poštujemo svaki njihov izbor, te da im čestitamo na formiranju gradske vlasti, nakon izvinjenja DF-a. Ipak, mi smo samostalan politički subjekat i jesmo desničari, to zna cijela Crna Gora. Ali, niti smo glasali za nezavisnu Crnu Goru, niti su nam članovi porodica, od babi, do ostalih ukućana, bilo kada, glasali za DPS. Za razliku od nekih današnjih protivnika DPS-a”, naveo je Rmandić.

I da, kaže on, istina je da smo se žalili Ustavnom sudu povodom uskraćivanja prostora u medijima.

“Kome drugom da se žalimo? AEM-u koji žalbe samo konstatuje!? Centralnim komitetima DPS-a i DF-a? Pet televizija sa državnom frekvencijom bilo je dužno da nam omogući učešće u debatama. Uradile su to samo dvije televizije. Pitao bih ”Evropu sad” – kakav bi njihov izborni rezultat bio da su diskriminisani na način na koji smo mi? Vjerovatno bi i njih ”obrstili” kao nas”, zaključio je Rmandić u reagovanju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve