Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Sud donio odluku: Đukanović nije povrijedio Ustav

Predlog odluke sudije izvjestioca da je predsjednik Milo Đukanović povrijedio Ustav javnom sugestijom da se izmjesti ustoličenje mitropolita Srpske pravoslavne crkve Joanikija sa Cetinja, nije dobio potrebnu većinu

Predlog odluke sudije izvjestioca da je predsjednik Milo Đukanović povrijedio Ustav javnom sugestijom da se izmjesti ustoličenje mitropolita Srpske pravoslavne crkve Joanikija sa Cetinja, nije dobio potrebnu većinu.

“Ustavni sud Crne Gore, u sastavu: predsjednik Suda Budimir Šćepanović i sudije – Milorad Gogić, Miodrag Iličković i Desanka Lopičić na sjednici od 4. februara 2022. godine, u predmetu U-IV br. 1/21, po predlogu za pokretanje postupka da li je Predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav, nije donio Odluku jer Predlog Odluke sudije izvjestioca nije dobio potrebnu većinu (1:3)”, saopšteno je iz tog suda.

Kao kršenje Ustava, iz parlamentarne većine naveli su dvije Đukanovićeve izjave od 28. avgusta na Cetinju, u kojima je sugerisao da Srpska pravoslavna crkva obavi ustoličenje mitropolita Joanikija van Cetinja i kada je najavio da će i on biti na Cetinju 5. septembra na dan ustoličenja sa građanima koji se protive tom činu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
04.02.2022-18:54 18:54

Zamislite..Jokic SNP optuzio je g.Djukanovica..sto je zastupao interese drzave CG..da se ne useli SPC-crkve Srbije..
Jokicu,sramte bilo!