Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Stanišić uputio inicijativu Abazoviću da ukine institut štićenih ličnosti djeci funkcionera

''Upravo ova stavka omogućavala je ''tatinim i maminim sinovima'' da budu privilegovani i dala im prostor da svojim bahatim ponašanjem ugrožavaju prava ostalih građana''

Predsjednik Mreže mladih Pokreta za promjene Boban Stanišić uputio je javno pismo potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću sa inicijativom za izmjenu Odluke o određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije, a koju je donijela prethodna Vlada na čelu sa Duškom Markovićem.

Njegovo obraćanje potpredsjedniku Vlade prenosimo integralno:

Ovim putem Vam se obraćam sa inicijativom da pokrenete inicijativu za izmjenu Odluke o određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije, a koju je donijela prethodna Vlada na čelu sa Duškom Markovićem.

U važećoj Odluci postoji jedna sporna stavka koju su pojedinci iz vrha prethodnog režima zloupotrebljavali na štetu građana Crne Gore, a radi se o mogućnosti dodjeljivanja statusa štićenih lica članovima uže porodice najviših državnih zvaničnika, a nažalost vidimo da je to slučaj i sa novom Vladom. Upravo ova stavka omogućavala je ”tatinim i maminim sinovima” da budu privilegovani i dala im prostor da svojim bahatim ponašanjem ugrožavaju prava ostalih građana. Najbolji primjer za to je sin bivšeg Vrhonog državnog tužioca Ivice Stankovića, koji je optužen da je u prisustvu pripadnika Uprave policije pokušao da iznudi novac od jednog srpskog biznismena. Nažalost ovakvo ponašanje ”tatinih sinova i ćerki” nastavilo se i sa padom režima. Svedoci smo da je upravo član uže porodice prvog čovjeka Crne Gore ponizila ministra unutrašnjih poslova i tretirala ga kao kućnog ljubimca, u momentu kada je za obične građane bio zabranjen međugradski saobraćaj zbog mjera Instituta za javno zdravlje, upravo kršeći sve mjere i na taj način nipodaštavajući sve zdravstvene radnike koji se neumorno bore za naše zdravlje. Takođe poslednjih dana pojavljuju se fotografije gdje se službena auta i pripadnici Uprave policije koriste u predizborne svrhe, što unižava ugled policije i bezbjedonosnog sektora, jer će neko ko je maliciozan zaključiti da je direktoru policije bitnije da zaštiti ”tatine sinove i ćerke” umjesto da prikuplja operativne podatke o švercu cigara i otkrivanju indetiteta ”Kardinala”, ”Komite” i ”Juniora”.

Takođe Vas molim da član 6 izbrišete, jer nema potreba za produžavanje zaštite bezbjednosti po prestanku funkcije, već to samo predstavlja nepotreban trošak za građane.

Sa željom da dam svoj lični doprinos kako se sektor bezbjednosti ne bi pretvorio u produženi boravak ”tatinih sinova i ćerki” u prilogu Vam dostavljam Nacrt predloga izmjene Odluke određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
29.11.2021-14:41 14:41

Može li se dobiti podatak koliko je eura potrošeno na zaštitu djece ovog “skromnog” vjernika Krivokapića? Treba uračunati korišćenje automobila, vozača, bezbjednjaka, eventualne reprezentacije, kontracepcije i sličnog.