Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

”SPLETKARENJE SAD”: Spajić gurnuo Milatovića u trku za predsjednika da bi dokazao da je popularniji od njega!

Demagoško čudo Pokret Evropa sad, iza kojeg stoje određene interesne grupe, odnosno lobiji, bliski bivšem režimu u SAD, već je podijeljen na dvije struje - Spajićevu i Milatovićevu. Kako kažu naši izvori iz vrha ovog populističkog eksperimenta, dvojica lidera se čak nijesu šteđeli ni prilikom nedavne epizode vezane za kandidaturu na predsjedničkim izborima

Piše: Balša Knežević

Njanoviji hit na demagoško-populističkom tržištu, Pokret Evropa sad, predvođen neponovljivim šampionima diletantizma i manipulacija Milojkom Spajićem i Jakovom Milatovićem, nije se pošteno ni afirmisao na političkoj sceni, a već nailazi na ozbiljne unutarpartijske probleme.

Demagoško čudo Pokret Evropa sad, iza kojeg stoje određene interesne grupe, odnosno lobiji, bliski bivšem režimu u SAD, već je podijeljen na dvije struje – Spajićevu i Milatovićevu. Kako kažu naši izvori iz vrha ovog populističkog eksperimenta, dvojica lidera se čak nijesu šteđeli ni prilikom nedavne epizode vezane za kandidaturu na predsjedničkim izborima.

Spajić zbog laži sa državljanstvom i malverzacija koje ulaze u zonu krivične odgovornosti i već su predmet interesovanja nadležnih organa, nije uspio da se kandiduje na predsjedničkim izborima, nakon čega je u PES došlo do veoma neugodne situacije koja je samo pojačala tenzije između dvojice lidera.

”Ljubav iz računa”: Osmjesi i zagrljaji su samo fasada

Spajić primorao Milatovića na kandidaturu?

Dan prije nego je Jakov Milatović odlučio  da i zvanično najavi svoju predsjedničku kandidaturu, predsjednistvo Evrope sad, kako su kazali naši izvori, raspravljalo je o ovoj teškoj odluci do jutarnjih sati.

Glavna dilema je bila da li da imaju svog kandidata ili da podrže Demokrate, što je Milatović u javnom nastupu na jednoj televiziji i priznao. Oko pitanja predsjedničkog kandidata došlo je do otvorenog neslaganja Spajića i Milatovića.

”Milatović je po svaku cijenu htio da se izvuče iz predsjedničke trke, i svim silama se zalagao da podrže kandidata Demokrata jer je svjestan da im je kompromitujuća situacija sa Spajićem nanijela veliku štetu. Takođe, Milatović je svjestan da ga je čekalo mjesto gradonačelnika Podgorice, koje je maltene već dogovorio sa koalicionim partnerima na lokalnom nivou. Pored toga znao je da su mu šanse na predsjedničkim izborima veoma male, pa je nakon prihvatanja kandidature u opasnosti da ostane bez obje pozicije čega se on najviše boji”, rekli su naši izvori iz vrha PES.

Kako su kazali, Spajić je imao krajnje sebične motive kada je gurnuo Milatovića u predsjedničku trku, i oni nemaju nikakve veze sa ”demokratskim promjenama” ili sličnim altruističkim, političkim ciljevima.

”Spajić je taj koji je insistirao da imaju kandidata i da to bude Milatović, iako je znao da nema šanse da pobjedi na predsjedničkim izborima, niti čak da uđe u eventualni drugi krug. Kako je Spajić u privatnim krugovima kazao, želio je da se Milatović kandiduje da bi dokazao da će uzeti manje glasova nego što su njemu davale ankete”, navode naši izvori.

Zavađeni između sebe

Ovaj čin samo pokazuje koliko su u Pokretu Evropa sad, kako navode naši izvori, ”zavađeni između sebe i kako je sve što vidimo samo prazna politička ljuštura i skup neozbiljne djece”.

Džaba je sakupljao potpise

”Spajic mora biti svjestan da je prirodno da poslije nezamislivih laži i manipulacija oko imovine i državljanstva, rejting kandidata Evrope sad rapidno pada, bio to on ili Milatović. Stoga je jasno da kandidat Evrope sad ne može očekivati nikakav zapaženiji rezultat, što će nakon predsjedničkih izbora dovesti do dodatnih tenzija u partiji”, navode naši izvori.

Kako ističu, Milatović je kukavica u politici, kao i u životu, i nije spreman da izađe na crtu i pokaže da je sposoban da iznese kampanju.

Takođe, naši izvori navode da Spajić nije oprostio Milatoviću što je uputio izvinjenje građanima i rekao da ”nijesu pokazali potrebnu dozu odgovornosti da adekvatno upravljaju situacijom”.

”Milatović je brutalno svom partijskom drugu Milojku ‘uskočio u stomak’ objavom na Tviteru, i to mu Spajić neće nikad oprostiti. Već se nazire jasna podijeljenost u PES, pri čemu Olivera Injac donekle podržava Milatovića, dok su Andrej Milović i Filip Ivanović puleni Spajića, iako su se, narodski rečeno, ‘prosuli’ oko pitanja dvojnog državljanstva”, navode naši izvori.

PES kao izlazna strategija

Ovakav klimav odnos dvije vedete populizma i ne mora da čudi s obzirom da su Milatović i Spajić ušli u avanturu sa PES da bi, kada dođe vrijeme da odgovaraju za malverzacije koje su počinili, bili u mogućnosti da kažu da je u pitanju politički napad na njihov pokret ‘Evropa sad’. To je možda i najbolja izlazna strategija za sva nepočinstva i malverzacije koje su ova dva diletanta sa viškom kompleksa i nedostatkom znanja napravila dok su bili ministri u vladi Zdravka Krivokapića, jer u Crnoj Gori manje-više sve može da bude predstavljeno kao politički progon.

Milatović i Spajić iz vremena kad su bili ministri u Krivokapićevoj vladi

Milojko Spajić, koji već duže vremena svojim aferama zabavlja crnogorsku i regionalnu javnost, ostaće upamćen kao čovjek koji je uz krajnje sumnjive okolnosti ugovorio zaduživanje Crne Gore od 750 miliona eura (vraćamo oko 890 miliona sa kamatama) i to prije nego mu je zvanično počeo mandat u vladi. Portal Aktuelno je pisao da u određenim uskim poslovnim krugovima kruži priča da je Spajić oko devet miliona eura provizije za to zaduživanje podijelio sa dva srpska biznismena i visokim funkcionerom takozvane SPC,  popom  Grigorijem Durićem. Ove navode Spajić nikad nije demantovao.

Treba podsjetiti da je Spajić pripremao tajno zaduživanje Crne Gore od 900 miliona eura, a u tom subverzivnom poslu, da je uspio, posrednik bi mu bio niko drugi do predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Što se Milatovića tiče, njegov diletantizam, sklonost ka spletkarenju i mahinacijama ostaće dugo upamćeni. To je čovjek koji je kada je došao na mjesto ministra ekonomskog razvoja, govorio da ski centre 1450 i 1600 u Kolašinu treba maltene zatvoriti jer nijesu na odgovarajućoj nadmorskoj visini, da bi zatim ispoljio neviđenu dozu licemjerja i tendencioznog bezobrazluka i pojavio se na otvaranju žičare K7 koja spaja dva pomenuta centra!

Milatović je volio da pravi sulude grafikone koji nijesu imali mnogo veze sa realnošću, ali ni sa zdravim razumom. O njegovoj biografiji možete čitati na OVOM LINKU.

”Evropa sad” – biser mahinacija i demagogije

O nepočinstvima dua destruktivaca može se dugo pričati jer su oni među najodgovornijima za gašenje državnih preduzeća, ulaženje u sulude projekte kao što su “Montenegro works” i silne ekonomske avanture.

Međutim, biser nesposobnosti i manijakalnih mahinacija je njihov program ”Evropa sad” koji je ukopao crnogorsku ekonomiju, ostavio zdravstveni Fond bez 180 miliona eura prihoda godišnje,  uzrokovao astronomski rast cijena svakodnevnih namirnica, pad prihoda, galopirajuću inflaciju i generalno uveo haos u državi. Stoga je krajnje ironično što su Mickey i Jackob odlučili da imenuju svoj politički pokret – ”Evropa sad”, koji je samo metamorfoza propalog ekonomskog eksperimenta.

A što će od PES ostati nakon predsjedničkih izbora, ostaje da se vidi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
02.03.2023-12:27 12:27

Nama su mila obojica. To sto Spaic ima i drzavljanstvo Srbije to nista nije gredno. Naprotiv to je za mene i komsije pozitivno. I mi skoro svi imamo. To je bracka drzava a i đeca nam tamo rade a najbolje bi bilo da se ujedinimo federalno demokrackim putem i da prizovemo u zajednicu i Republiku srpsku .I tamo su đeca od komsije.

Lovćen
02.03.2023-13:31 13:31
Reply to  Rovca

Ozbiljna si budala

cikoticka.
03.03.2023-01:30 01:30
Reply to  Rovca

ne jedi sto se ne ije

Life
02.03.2023-12:39 12:39

“Milatović je brutalno svom partijskom drugu Milojku ‘uskočio u stomak’ objavom na Tviteru, i to mu Spajić neće nikad oprostiti. Već se nazire jasna podijeljenost u PES, pri čemu Olivera Injac donekle podržava Milatovića, dok su Andrej Milović i Filip Ivanović puleni Spajića, iako su se, narodski rečeno, ‘prosuli’ oko pitanja dvojnog državljanstva”, navode naši izvori.

Hahaha kako janko, malešni od šporke kuće spajića, i dalje vuče končiće nedostojnih…

Trajko
02.03.2023-13:19 13:19

Biće da ti ćerka radi u Zadrugu, plate odlične, stan, hranarina, posla nema puno, a i kad se nešto rabota radi se uglavnom ležeći. A ako bude dobro radila, da ako tati dovede struju na katune.

TV_EU
02.03.2023-17:50 17:50

Nepismeni Rovac

GRAĐANSKI
02.03.2023-18:28 18:28

Jedno je sigurno – obojica su:
GROBOLUPEŽINE i PROKLETOSAVCI.
Jasno je da su i:
LAŽOVI i SITNI PRIJEVARANTI (tipa ŠIBICARA).

Ej
02.03.2023-19:24 19:24

Građanski Milatovića i Đukanovića neprimerno vređaš.
Povuci reč.