Nedjelja, 28 Maja, 2023
Rubrika:

BIOGRAFIJA JEDNE ’’EKSPERTČINE’’: Iskompleksirani klevetnik i stipendista Duška Kneževića, kojeg je EBRD vratio u Podgoricu da im ne smeta

Ovaj iskompleksirani klevetnik afirmisan je tek kad je stupio u sada već bivšu izdajničko-teokratsku vladu Krivokapićevih diletanata. Jer opskurni likovi kao što je Milatović samo u zlom dobu koje je nakon 30. avgusta snašlo Crnu Goru mogu izmiljeti na površinu i predstavljati se kao eksperti.

Neopjevani diletant i osvjedočeni klevetnik, ”ekspertčina” propale vlade Zdravka Krivokapića u kojoj je na najskorojevićkiji način izigravao ministra ekonomskog razvoja Jakov Milatović zaprijetio je u nedjelju da će da tuži portal Aktuelno.

Kako smo juče pisali, njegova objava na Twitteru u kojoj je najavio pokretanje sudskog postupka samo je patološka težnja za osvetom jer smo demaskirali njegovu nesposobnost i sklonost ka jeftinim šibicarskim trikovima. Zato i ne čudi što je Milatović ispod svog tvita dao priliku njemu bliskim internet botovima da šire govor mržnje i pozivaju na gašenje naše medijske kuće.

Nakon što smo demaskirali motive najavljene tužbe Milatovića, kako smo najavili, u današnjem tekstu pozabavićemo se referncama ove ’’ekspertčine’’ koje su ga preporučile za ministarsko mjesto u najgoroj vladi u istoriji.

Bezobrazluk na nivou

Milatović je svoje ’’ekspertsko’’ znanje iskazao još kada je u obraćanju u Skupštini nakon što je preuzeo mandat izvalio budalaštinu koja će odzvanjati medijskim arhivama u narednim decenijama.

”Budala” otvara žičaru K7 iako je htio da ugasi ski-centre na Bjelasici

”Malo koja zemlja ulaže u ski centre koji se nalaze ispod 2.000 metara nadmorske visine. 10 godina sam radio u banci, u velikoj međunarodnoj banci koja ulaže u 50 zemalja, i nijednom u 30 godina nije uložila u ski centar ispod 2.000 metara nadmorske visine jer su to nerentabilni projekti”, kazao je Milatović u parlamentu nakon što je preuzeo funkciju ministra ekonomskog razvoja.

S obzirom da je ova izjava dokaz da je Milatović maltene govorio da ski centre 1450 i 1600 u Kolašinu treba zatvoriti, mora se konstatovati da je impozantna doza nepoznavanja elementarnog gradiva i tendencioznog bezobrazluka koju je ispoljio kada se pojavio na otvaranju žičare K7 koja spaja dva pomenuta centra.

O njegovom nastojanju da sabotira zimske ski-centre možete čitati na OVOM LINKU.

Osvjedočeni klevetnik

Svakako, ovo nije jedini ispad drskosti i bestidnosti koji je Milatović ispoljio za vrijeme svog kratkog mandata u diletantsko-izdajničkoj vladi.

Interesantno je da ovo lice u narodu poznato kao ’’Budala’’ najavljuje tužbu protiv portala Aktuelno, a na jednoj sjednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet iznosi gnusnu klevetu da ’’Crna Gora do sada nije imala ministre koji ne kradu’’. To je izazvalo burne reakcije bivših ministara u Vladi Duška Markovića koji su podnijeli krivičnu prijavu ”zbog krivičnog djela neprijavljivanje krivičnog djela i učinioca”.

Krivičnu prijavu protiv njega su podnijeli bivši ministri kulture Aleksandar Bogdanović, odbrane Predrag Bošković, javne uprave Suzana Pribilović, nauke Sanja Damjanović i ekonomije Dragica Sekulić.

Jakov Milatović: Ovi iz bivše vlasti su svi krali, dokaza nemam, ali tako piše u Vijesti!

Iako je Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici odbacilo krivičnu prijavu, Milatović je nakon ovih neutemeljenih kvalifikacija koje je u stilu priučenog demagoga onako mehanički iznio, ostao je upamćen kao klevetnik i jeftini populista.

Muljanje i čuveni grafikoni

Milatović važi za jednog od najvećih muljatora u nikad jačoj konkurenciji diletantske vlade, a njegovi sumanuti grafikoni ostaće kao svjedočanstvo šibicarsko-prevarntske propagande.

Džejkobovi ispadi sa grafikonima i statistikom mjesecima su uveseljavali korisnike društvenih mreža, a poslanik DPS-a Petar Ivanović je bio posebno revnosan u raskrinkavanju ove ’’ekspertčine’’, kojoj na kraju nije ostalo ništa bez da etiketira u nedostatku dokaza.

Podaci koje je iznosio Džjekob uglavnom su služili za sprdnju po društvenim mrežama

U moru obećanja koja je iznio ’’ekspert’’ Džejkob izdvaja se ono kada je najavio da trgovniski lanac Lidl dolazi u Crnu Goru.

Iako je Milatović dolazak Lidla predstavio kao završen posao, iz ove njemačke kompanije saopštili su da se još ne zna da li će i kada zvanično doći u Crnu Goru.

Stipendista Duška Kneževića i protjerivanje iz EBRD-a

Milatović se u u svojoj biografiji busa da je rado kao ekonomista u Evropskoj Banci za obnovu i razvoj (EBRD). Isprva je radio u ovoj instituciji ali u Londonu, zatim je prešao u Podgoricu odakle je, navodno, pokrivao zemlje zapadnog Balkana.

Izvori portala Aktuelno kazali su da je u EBRD-u Milatović  bio ’’niko i ništa’’ i da su ga bukvalno protjerali u Podgoricu.

Prezentacija privukla ”ogromnu” pažnju

’’Milatović je iz sjedišta EBRD-a u Londonu prebačen u Podgoricu. Da je što vrijedio zadržali bi ga tamo, a stiče se utisak da su samo željeli da ga sklone iz Londona’’ rekli su naši izvori.

O tome koliki je ekspert govori i broj pregleda i reakcija na Twitteru na prezentaciju njegovog istraživanja za EBRD. Dobio je čak TRI ( i bojevima 3) reakcije od čega su dvije od organizatora.

Kneževićev stipendista

Milatović se takođe hvalio kako je bio stipendista raznih stranih vlada i fondacija, ali nikad nije isticao u javnosti da je bio stipendista Atlas fondacije odbjeglog biznismena Duška Kneževića poznatog kao Di Kej.

Džejkob se čak našao u prilogu za Atlas TV gdje se ’’samoprezentuje’’ kao ponosni Atlasov (Kneževićev) stipendista.

Kolumnista Vijesti se afirmisao u Zdravinjovoj vladi

Milatović je, kako smo juče pisali, u svojoj karijeri stigao i da bude povremeni koumnista režimskog tabloida Vijesti, što mu je po svemu sudeći bila i preporuka za ministarsko mjesto u apostolskoj vladi Zdravka Krivokapića.

Suština je da je ovaj iskompleksirani klevetnik afirmisan tek kad je stupio u sada već bivšu izdajničko-teokratsku vladu Krivokapićevih diletanata.

Jer opskurni likovi kao što je Milatović samo u zlom dobu koje je nakon 30. avgusta snašlo Crnu Goru mogu izmiljeti na površinu i predstavljati se kao eksperti.

”Dobro je što je vlada pala prije no Evropa sad zaživi”

Sudbina Milatovića, kao uostalom i svih ostalih samoproklamovanih eksperata, je po svemu sudeći povratak u rupu anonimnosti iz koje su izašli spletom (ne)srećnih okolnosti.

Ekspertčini Džejkobu se ipak treba odati priznanje jer je kao ministar za ekonomski razvoj uspio da postavi neke rekorde – u visini cijena goriva, ulja i mnogih drugih namirnica potrebnih za svakodnevni život.

A što se tiče prevare ’'Evropa sad’’ koju je izrežirao sa svojim intimnim prijateljem Milojkom Spajićem, posljedice u punom obimu ćemo tek iskusiti za par mjeseci, kada će moći da se sumira ukupan učinak na destrukciji Crne Gore, od strane Džejkoba i njegove ekipe.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rukfaš
23.02.2022-13:53 13:53

On je radio na početku karijere u NLB. Bio je u neki referent za kredite građanstvu. Svakoga dana se sa nekom strankom posvađao. Poslije kratkog vremena morali su ga prebaciti da ne radi sa strankama. Ima kratak fitilj. I odatle svi njegovi gafovi.

Somaler
23.02.2022-19:00 19:00

Mali miš glodar!

Boca
23.02.2022-19:12 19:12

Samo informativno Lidl nije uaiteresovan za otvaranje novih prodajnih objekat i novih radnih mjesta. Oni pregovarau da kupe Voli i to velike supermarkete.

Cezar
23.02.2022-19:13 19:13

Nije tačno da mu je nadimak BUDALA.
Svi ga zovu TUŽNA VRBA.

RIR
23.02.2022-20:00 20:00

Ne zaslužuje ovaj “ SELJOBER “ da mu se ovoliko pridaje važnosti —džukac kao on /bivsi ministar CG drzave/ – na CT iako pogine 10 tak crnogoraca ,samo da se ustoliči nedostojni —PIIIHHHHH !

Cuca
23.02.2022-21:34 21:34

Beda

test
23.02.2022-22:23 22:23

test

Lazov i manipulator
23.10.2022-23:16 23:16

Nije daleko ni od budale …