Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Spajić sa ambasadorima: Savezništvo u okviru NATO-a važno za jačanje bilateralne saradnje

Odnosi sa Hrvatskom i Sjevernom Makedonijom dodatno su osnaženi savezništvom u okviru Sjevernoatlantske alijanse, zaključak je današnjih konsultacija

U susret učešću na sastanku lidera država članica NATO-a iz regiona sa generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom koji će se održati u Skoplju, predsjednik Vlade Milojko Spajić održao je danas konsultacije sa ambasadorima Republike Hrvatske i Republike Sjeverne Makedonije.

Crna Gora je posvećena unapređenju regionalne saradnje, a jedan od prioriteta Vlade u narednom periodu biće jačanje odnosa u svim oblastima od zajedničkog interesa. Odnosi sa Hrvatskom i Sjevernom Makedonijom dodatno su osnaženi savezništvom u okviru Sjevernoatlantske alijanse, zaključak je današnjih konsultacija.

Iz Kabineta premijera kazali su da je ambasador Hrvatske Veselko Grubišić prenio poruku podrške hrvatskog premijera Andreja Plenkovića evropskoj integraciji Crne Gore.

“Hrvatska će nastaviti da pruža puni doprinos i kao članica Evropske unije i kao susjedna država koji baštini odlične odnose sa Crnom Gorom”, kazao je Grubišić.

Navodi se da ambasador Sjeverne Makedonije Zećir Ramčilović je izrazio zadovoljstvo intenzivnom komunikacijom dvije zemlje na najvišem nivou i ukazao na značaj predstojeće posjete premijera Spajića Skoplju.

Ambasador je ocijenio da je, imajući u vidu da je to prva posjeta u mandatu 44. Vlade, ona ujedno i “jasna namjera Crne Gore da blisko sarađuje sa zemljama regiona kako u okviru NATO-a, tako i na planu ostvarenja zajedničkog cilja – članstva u Evropskoj uniji”.

Sagovornici su ocijenili da će učešće predsjednika Vlade Milojka Spajića na sastanku lidera država članica NATO-a iz regiona sa generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom koji će se održati u srijedu, u Skoplju, biti dobra prilika za jačanje saradnje u okviru NATO-a ali i u pogledu realizacije konkretnih projekata među državama članicama, jedan je od zaključaka.

Na sastancima, dodaju, je bilo riječi o unaprjeđenju bilateralne saradnje i dogovoren nastavak komunikacije tim povodom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve