Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Spajić na konferenciji Inicijative Balkanski dijalozi: Napredak svih zemalja regiona mora biti pojedinačno vrednovan

''Moramo biti u prvim redovima da iskoristimo ovaj istorijski momentum. Napredak svih zemalja regiona mora biti pojedinačno vrednovan.''

Predsjednik Vlade Milojko Spajić govorio je danas na konferenciji Inicijative Balkanski dijalozi, koja se organizuje pod nazivom „Momenat ubrzanja na Zapadnom Balkanu: vrijeme za prekretnicu”.

„Evropska unija dobija nove obrise otvarajući se ka zemljama Zapadnog Balkana. Moramo biti u prvim redovima da iskoristimo ovaj istorijski momentum. Napredak svih zemalja regiona mora biti pojedinačno vrednovan. Nemamo više vremena da stojimo u čekaonici dok svi ne napravimo jednak progres. Ipak u pogledu razmjene iskustava, eskspertize i podrške na putu procesa pridruživanja ostajemo dosljedni principu “Svi za jednog jedan za sve”, istakao je premijer.

Foto: gov.me
Foto: gov.me

Spajić je pozdravio opredjeljenost Evropske unije da politiku proširenja drži visoko na svojoj agendi.

„Veoma cijenimo i najavljenu finansijsku podršku za infrastrukturne projekte, koja će doprinijeti boljoj povezanosti Zapadnog Balkana” istakao je on.

Konferenciju je organizovala Građanska alijansa u partnerstvu sa Fondacijom BFPE za odgovorno društvo iz Beograda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
15.11.2023-21:42 21:42

Hvala Bogu da je nesto pametno rekao”pojedinacno vrednovanje”Mene smeta od Ursule..i jos nekih iz EU..da stano govore Balkan..Balkan..kao da mi nijesmo pojedinacne suverene drzave..ovo je njihov trik..pokvareni trik..CG..je vec davno trebala da udje u EU…