Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

SO Zeta: Krstović smijenjen, Pejović podnio ostavku

Nakon četiri neuspjela pokušaja da se smijeni predsjednik Skupštine Opštine Zeta Luka Krstović odbornici koalicije ''Za budućnost Crne Gore'' su odlučili da ne bojkotuju sjednicu sa tačkom dnevnog reda koju su sami predložili

Predsjednik Skupštine opštine Zeta Luka Krstovića, iz Demokrata, razriješen je te funcije odlukom većine odbornika. Za smjenu Krstovića glasalo je 17 odbornika, pet je bilo protiv i pet uzdržanih. Nakon toga potpredsjednik SO Zeta Novica Pejović iz, kako je kazao, principijelnih razloga podnio je neopozivu ostavku.

Nakon četiri neuspjela pokušaja da se smijeni predsjednik Skupštine Opštine Zeta Luka Krstović odbornici koalicije “Za budućnost Crne Gore” su odlučili da ne bojkotuju sjednicu sa tačkom dnevnog reda koju su sami predložili.

Podsjetimo, odbornici ZBCG inicirali su smjenu Krstovića sa čela SO optužujući ga da nije postupio u skladu sa zakonom, Statutom i Poslovnikom Skupštine kada je u pitanju zakazivanje sjednice na kojoj bi se razmatrao zahtjev te koalicije za donošenje deklaracije o suspenziji odluke o priznanju Kosova na teritoriji te opštine.

Odbornici ZBCG su u saopštenju, kojim su najavili nedolazak na prvu sjednicu SO Zeta, kazali da tim demonstriraju spremnost da nastave koalicionu saradnju sa Demokratama, ali uz jasan stav da Krstović više ne može biti na čelu lokalnog parlamenta i da ta partija treba da predloži drugog kandidata za tu funkciju.

Međutim, u Demokratskoj Crnoj Gori su poručili da neće biti predložen novi kandidat za predsjednika lokalnog parlamenta i da nema razloga za bojkot sjednica od strane bivšeg DF-a.

Na dnevnom redu jedne od sjednica je i rasprava o predloženoj deklaraciji za poništenje priznanja nezavisnosti Kosova.

Prethodne sjednice sa istim dnevnim redom nijesu održane zbog nedostatka kvoruma.

Skupština opštine Zeta ima 32 odbornička mjesta, od kojih 16 ima klub Za budućnost Zete, Demokrate šest, SNP jedno, Demokratska partija socijalista (DPS) osam, dok dokorašnji predstavnik Demokrata Nikola Rajović nastupa kao nezavisni odbornik.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve