Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP: Vlast u Pljevljima raspisuje tendere a do sada nije realizovala niti jedan započeti projekat

Iz SNP-a su kazali da lokalna vlast u toj opštini pokazuje kako nije dorasla zadatku i da ništa od onoga što je obećala neće realizovati, kao i da ništa od onoga što je započela neće kvalitetno i blagovremeno dovršiti

Ambicioznim nastupima u javnosti na sva zvona sadašnja lokalna vlast u Pljevljima promoviše idejna rješanja i raspisuje tendere za izradu projekata, a da pritom do sada nije realizovala niti jedan započeti projekat, ili su započeti, a ostali nezavršeni, saopštili su iz Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Pljevlja.

“Trenutno je u javnosti aktuelno idejno rješenje za Borovičko jezero, koje sigurno ova vlast neće odraditi, jer će ih građani Pljevalja u skorijoj budućnosti poslati u političku prošlost. Ovu lokalnu vlast u narednom periodu čeka nastavak strmoglavog pada u svim segmentima, sve do proljećnih izbora. Našem gradu potrebne su korjenite promjene, a ne zamajavanje javnosti o idejnim rješenjima, dok gradske saobraćajnice izgledaju kao da su preživljele bombardovanje”, naveli su u saopštenju.

Iz SNP-a podsjećaju javnost da je ova lokalna samouprava na čijem je čelu bio Mirko Đačić 12. maja 2016. godine povjerila izradu glavnog projekta uređenja prostora kod motela „Vodice“ i javne česme kod stare vodenice podgoričkoj kompaniji “Inter project” d.o.o. Rok za izradu glavnog projekta uređenja prostora kod motela „Vodice“ je bio 30 dana, a vrijednost ugovora je bila 4.795,70 eura.

“Svjedoci smo da se do danas u ovom dijelu parka ništa novo nije uradilo, osim promovisanja idejnog rješenja i zamajavanja građana. Isto će se desiti i sa idejnim rješenjem za Borovičko jezero pokušavajući da bar na taj način donekle ublaže svoj politički sunovrat na predstojećim lokalnim izborima”, dodaje se u saopštenju.

Iz SNP-a su kazali da lokalna vlast u toj opštini pokazuje kako nije dorasla zadatku i da ništa od onoga što je obećala neće realizovati, kao i da ništa od onoga što je započela neće kvalitetno i blagovremeno dovršiti.

“Svjedoci smo da rekonstrukcija Ulice kralja Petra Prvog, u kojoj su se radovi zakonski sumnjivo izvodili pod okvirima adaptacije nije odrađena na kvalitetan način, a nadzorni organi nijesu svoj posao radili na valjan način”, naveli su iz te političke partije.

U saopštenju su istakli da je izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koštala preko sedam miliona eura, a da do danas to postrojenje nije u funciji.

“Na kraju bismo zamolili građane Pljevalja da ne nasjedaju na lažna obećanja ove lokalne vlasti, a predstavnike lokalne samouprave da do kraja mandata ne promovišu idejna rješenja i projekte jer neće biti u prilici da ih realizuju, već da zakrpe i saniraju gradske ulice i trotoare koje već duži vremenski period čekaju da stigne asfalt valjda sa neke druge planete”, zaključuju iz SNP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve