Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP: Socijalna pravda ostaje prioritet djelovanja naše partije

Ističu da je SNP partija socijalne pravde, da se ponosi svojim programom i politikom, usmjerenom ka ljudima, uz posebnu brigu o siromašnima

Obilježava se Međunarodni dan socijalne pravde, ali je naša Crna Gora, nažalost, još društvo koje se bori sa siromaštvom, navedeno je u saopštenju Socijalističke narodne partije Crne Gore.

Ističu da je SNP partija socijalne pravde, da se ponosi svojim programom i politikom, usmjerenom ka ljudima, uz posebnu brigu o siromašnima.

“Upravo, smanjenje siromaštva ostaje prioritet, pri čemu posebnu društvenu podršku moraju imati siromašne porodice sa djecom”, naveli su.

Kažu da SNP i ovoga puta podsjeća na činjenicu da odgovorna država nikada neće zaboraviti svoje penzionere, građane koji su izgradili ovu državu i zaslužuju da ostatak života provedu dostojanstveno.

“Zbog svega toga, socijalna pravda ostaje prioritet djelovanja naše partije. Želimo da jednakost i ravnopravnost postanu dio naše svakodnevice, i da svi imaju jednake šanse na rad, obrazovanje, zapošljavanje, zdravstvenu zaštitu, bez obzira na političku ili bilo koju drugu pripadnost”, navodi se u saopštenju.

Naglašavaju da SNP čvrsto vjeruje da ideja socijalne pravde, stvaranje uslova za pomirenje, kao osnova za ekonomski, socijalni napredak i bolji život svih građana moraju biti zajednički prioritet državnih institucija, vlade i cijelog društva.

“Samo tako, kao ekonomski razvijeno i socijalno pravedno društvo, možemo sigurnim koracima računati na put ka članstvu u evropskoj porodici demokratskih društava”, zaključuju iz Socijalističke narodne partije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve