Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

SNP: DPS u Nikšiću lične karte plaća od 50 do 200 eura

Kako tvrde, poznato je da u postojećem sistemu vlasti takvi kupci i prodavci uživaju permanentnu zaštitu od krivičnog gonjenja, ali moraju i primiti na znanje da se sve može promijeniti nakon izbornog dana

Demokratska partija socijalista (DPS) u susret izborima, u Nikšiću vrši otkup ličnih karata i plaća ih u rasponu od 50 do 200 eura, tvrde u Socijalističkoj narodnoj parrtiji (SNP).

– Obraćamo se svima koji su spremni da uz odgovarajuću naknadu na izborima ne glasaju, da čine krivično djelo povrede slobode opredjeljenja pri glasanju, za koje je djelo, zavisno od kvalifikacije, zaprijećena kazna zatvora od pet godina – saopšteno je iz SNP.

Kako tvrde, poznato je da u postojećem sistemu vlasti takvi kupci i prodavci uživaju permanentnu zaštitu od krivičnog gonjenja, ali moraju i primiti na znanje da se sve može promijeniti nakon izbornog dana i da se ovakva krivična djela iz izbornog prava mogu odgovarajuće sankcionisati.

– Osnovnog državnog tužioca pozivamo da dođe u sjedište SNP-a u Nikšiću, gdje ćemo mu prezentirati relevantne podatke o takvim licima radi preduzimanja daljih radnji krivično-pravnog procesa – zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve