Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Sekulić: Održavanjem popisa u novembru SNP i URA pokušavaju da izbjegnu parlamentarne izbore

Sekulić naglašava da sadašnja Vlada koristi neke pravne nedoumice i pravne praznine. Takođe, podsjeća da nemamo Ustavni sud i da će se tek pošto bude kompletiran, moći odrediti oko pitanja ustavnosti Zakona o predsjedniku

SNP i URA, bez dileme, na svaki način pokušavaju da izbjegnu parlamentarne izbore, ocijenio je za Antenu M poslanik DPS-a Predrag Sekulić komentarišući zakazano održavanje popisa za novemabr tekuće godine.

„Vlada je pala prije skoro šest mjeseci, nema povjerenje u parlamentu i ovo je poslednji pokušaj da umetnu priču o popisu. Postoji preporuka Evropske komisije da se izbori ne održavaju u godini kada se održava popis, ali to ne može biti opravdanje da do naredne godine čekamo izbore sa krnjom Vladom“, kaže on.

Sekulić naglašava da sadašnja Vlada koristi neke pravne nedoumice i pravne praznine. Takođe, podsjeća da nemamo Ustavni sud i da će se tek pošto bude kompletiran, moći odrediti oko pitanja ustavnosti Zakona o predsjedniku.

„Čini mi se da ulazimo u pravni galimatijas, ali ne vjerujem da će iz toga Vlada, koja je izgubila povjerenje građana, moći izaći na bilo koji drugi način osim raspisivanjem vanrednih parlamentarnih izbora. Svako rješenje bi bilo pravno neutemeljeno i politički nelogično“, dodaje on.

Upitan kakva je pozicija DF-a u cijeloj priči, Sekulić kaže da DF osvaja mjesta koja su u ovom trenutku mnogo važnija.

„Govorimo o političkim pozicijama u energetskom sektoru gdje, sa jedne strane zapošljavaju po dubini, a sa druge strane vraćaju politički kredit koji su uzeli od vlasti u Srbiji, na taj način što im prodaju jeftiniji ugalj. Čini se da je u ovoj krnjoj Vladi svako našao politički interes. Ono što jeste činjenica je da DF neće povući nijedan potez dok se ne konsultuje sa vlastima u Beogradu i to je ono što negdje ne ostavlja prostor da bi DF u ovom trenutku mogao iskočiti iz te priče, odnosno podrške sadašnjoj Vladi koja je izgubila podršku u parlamentu“, kazao je Sekulić.

Zaključuje da ne treba zaboraviti da su Dritan Abazović i Vladimir Joković vrlo dobrodošli u Beograd zbog priče o Otvornom Balkanu, te da će vlasti u Beogradu “kroz DF, dokle god budu mogli, podržavati ovu Vladu”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve