Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Šehović u Bijelom Polju: Šta god je odlazeća vlast pipnula, osušilo se

Upravo zato ćemo ih, kako je kazao Šehović, na parlamentarnim izborima koji će se gotovo izvjesno održati za koji mjesec vratiti u opoziciju

Pobijedićemo u Bijelom Polju na izborima u nedjelju, jer bi svaki drugačiji ishod od naše ubjedljive pobjede predstavljao čist politički mazohizam, jer Bijelopoljcima sigurno ni na kraj pameti nije da sopstvenu i sudbinu svoje djece predaju u ruke onima koji su za svega dvije i po godine obnašanja državne vlasti uništili sve čega su se dohvatili, jer se osušilo sve što su pipnuli, kazao je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Damir Šehović na završnoj konvenciji u Bijelom Polju.

“Suština je da oni hoće od Bijelog Polja da naprave ovaj cirkus koji gledamo na državnom nivou, a mi hoćemo da od tog cirkusa napravimo uređen i pristojan sistem kakav imamo u Bijelom Polju, Podgorici, i jednom broju drugih opština gdje naša koalicija vrši vlast”, naglasio je Šehović.

Neka što nijesu u stanju da započnu bilo kakav novi projekat koji se odnosi na ovu opštinu, podsjetio je lider SD-a, nego ne znaju ni da dovedu do kraja one koje smo mi započeli i obezbijedili novac.

“Zato niko od njih ne osjeća ni potrebu ni obavezu da objasni zašto gradnja osnovne škole „Dušan Korać“, koja treba da bude jedna od najvećih u zemlji, a koja je počela da se gradi još za vrijeme mandata vlade čiji sam dio i sam bio, nije još završena. Prstom nijesu mrdnuli ni za Đalovića pećinu ni za Cmiljaču, kao ni za bilo koji drugi projekat za Bihelo Polje. Pa oni ne bi znali ni šta je vrpca da nije projekata koje smo mi završili a njih zapalo da ih otvore, kao što je bio slučaj sa puštanjem u promet autoputa, bulevara prema Danilovgradu i slično”, istakao je Šehović.

Upravo zato ćemo ih, kako je kazao Šehović, na parlamentarnim izborima koji će se gotovo izvjesno održati za koji mjesec vratiti u opoziciju.

“Doduše, ni tamo ne znaju da se ponašaju, ali makar ne mogu praviti ovoliku štetu koju prave dok su na vlasti. A šteta je ogromna, jer svjedočimo jednom potpuno poremećenom sistemu vrijednosti u državi i satiranju svega što je Crnogorsko i građansko u njoj, njenom razaranju, namjernom pretvaranju u državu ljušturu, kako bi se njome lakše upravljalo sa strane”, saopštio je lider SD-a.

Šehović je dalje istakao da političku konkurenciju na okupu ne drži želja da učine nešto dobro za ovo društvo, nego strah.

“Oni se ne sabiraju oko dobrih ideja nego mržnje prema nama koji simbolizujemo građanske, sekularne, antifašističke i civilizacijske vrijednosti. A stari su davno rekli da nema veće mržnje od one kojom izdajnik mrzi izdanu domovinu”, saopštio je Šehović.

Šehović je na kraju zaključio da građani Bijelog Polja nikad nijesu imali lakši izbor.

“Jer biraju između jedne građanske i jedne kleronacionalističke politike. Jedne evropske, a druge srednjovjekovne antievropske. One zasnivane na idejama i one zasnovane na mraku i mržnji. I baš zato što smo makar danas svjesni koliki je ulog, ne smijemo u nedjelju ostati doma. Nemamo luksuz da na ovim izborima ostanemo kućama, ako mislimo da spašavamo što se spasiti može. Neka sedmicom iz Bijelog Polja krene talas vraćanja Crne Gore na put razvoja, napretka i istinskih građanskih vrijednosti” zaključio je Šehović.

Na završnoj konvenciji u Bijelom Polju pred nekoliko hiljada prisutnih su pored Šehovića, govorili i predsjednik DPS-a Milo Đukanović, predsjednik SDP-a Raško Konjević, nosilac liste “Još bolje za Bijelo Polje” Abaz Dizdarević, kao i kandidati za odbornike.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve