Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Šehović: Prirodno je Đurović bude smijenjena, najčistije rješenje vanredni izbori

Šehović je istakao da je jako važno što je smijenjena manjinska vlada Dritana Abazovića

Lider Socijaldemokrata Damir Šehović smatra da je prirodno da predsjednica Skupštine Danijela Đurović bude smijenjena sjutra jer većina koja je izabrala više ne postoji.

“Smatrali smo od starta da član anti-nato partije bude na čelu paralamenta jer obnaša i funkciju u Savjetu za nacionalnu bezbjednost. To je bio jedan od razloga i da ne glasamo za njen izbor. Dobili smo još jedan razlog, a to je da parlamentarna većina koja je izabrala gospođu Đurović ne postoji. Prirodno je da bude smijenjena”, kazao je Šehović za RTCG.

On ne očekuje da se nekadašnja parlamentarna većina formirana nakon parlamentarnih izbora dogovori o novoj saradnji prije početka sjutrašnje sjednice.

Šehović je istakao da je jako važno što je smijenjena manjinska vlada Dritana Abazovića.

“Ona nikad ne bi ni bila izabrana da je bilo sluha za naše primjedbe. Trebalo je samo 100 dana da ona pokaže svoje prevarno lice. Nakon smjene Krivokapićeve vlade koja će biti upamćena kao vlada koja je vodila anticrnogorsku, antievropsku politiku, dobili smo vladu kontinuiteta gdje su crnogorske partije svedene na nivo ukrasa “, ocijenio je Šehović.

Smatra da bi svaki novi eksperiment bio poguban.

“Najčistije rješenje su vanredni izbori. Da ih pripremimo na najbolji moguči, način je dogovor oko oblika vlade koja bi se time bavila. Mislimo da je to vlada koja treba da bude tehnička i prelazna, koja bi sačuvala društvo na EU putu i odblokirala nefunkcionalne institucije – Ustavni sud, Sudski savjet te omogućila fer izborne uslove “, rekao je Šehović.

U takvoj vladi lider SD-a vidi svakog kome su principi evropske i evroatlantske vrijednosti bliske.

“Bilo bi neprirodno da Vladu čine strukture koje su suprostavljene tim vrijednostima. Crna Gora se nalazi pod konstantnim hibridnim prijetnjama i otvaranje prostora za učešće u vladi bilo kakvim eksponentima proruske politike bilo bi igranje sa nacionalnim interesima”, istakao je Šehović.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve