Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Šehović inicirao kontrolno saslušanje Spajića zbog zaduženja

Šehović je u incijativi naglasio da je javnost u vezi sa emisijom obveznica, koja je po priznanju predsjednika Vlade izvršena „tajno ali organizovano“, ostala uskraćena za brojne informacije.

Poslanik Socijaldemokrata i član Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Damir Šehović zatražio je danas od predsjednika Odbora održavanje sjednice na kojoj bi se odlučivalo o kontrolnom saslušanju ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića, a povodom brojnih nejasnoća i kontroverzi u vezi sa rekordnim tajnim zaduženjem od 750 miliona eura.

“Šehović je u incijativi naglasio da je javnost u vezi sa emisijom obveznica, koja je po priznanju predsjednika Vlade izvršena „tajno ali organizovano“, ostala uskraćena za brojne informacije. Da je to tako, najbolje potvrđuje podatak da je javnost o najvećem pojedinačnom zaduženju u poslednje vrijeme, koje je na nivou od oko jedne četvrtine ukupnog javnog duga, prvu zvaničnu informaciju dobila naknadno, nezvanično, putem tvitera”, navode iz te partije.

Kažu kako je ostalo nejasno kako je i na osnovu kojih činjenica, nova Vlada uspjela da u rekordnom roku, u trećem danu svog mandata, zaduži državu za 750 miliona eura, a da prethodno nije imala nikakvih relevantnih informacija na osnovu kojih bi dobila realnu sliku o stanju ekonomije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve