Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Belan: Đe su 109 miliona sa kraja prošle godine, na brzinu zaduženih da ne bi ušli u budžet za 2024. po kamati od 6.5%?

Belan kaže da ne treba zaboraviti zaduženje za vraćanje duga od prošle godine

Čudna je logika plasiranja vijesti od strane onih koji su nekad bili odlučni i glasni kritičari, a danas su donosioci odluka, saopštio je predsjednik Liberalne partije Vatroslav Belan.

“Sjetimo se, kredit za najveću investiciju u Crnoj Gori, auto put iz “niđe u ništa”, po kamati od 2% označavan je kao dužničko ropstvo, najveća krađa države, omča oko vrata našim unucima, itd. Nekoliko godina kasnije sličan iznos zaduženja, 650 miliona, kamata 5.8% i to za vraćanje starih dugova, i nikom ništa. To se danas ne zove dužničko ropstvo nego Evropa sad 2! “, napisao je Belan.

Belan kaže da ne treba zaboraviti zaduženje za vraćanje duga od prošle godine.

“Đe su 109 miliona sa kraja prošle godine, na brzinu zaduženih da ne bi ušli u budžet za 2024. godinu po kamati od 6.5%? Da li je to zaduženje otišlo u potrošnju?

Metodologija ‘uspješnog’ upravljanja javnim finansijama na ‘održivim’ osnovama: za prvih 100 dana kao ministar finansija zadužiš Crnu Goru 750 miliona, za nešto više od prvih 100 dana kao premijer zadužiš Crnu Goru 796 miliona. Tek je mart, biće toga još, tek je počelo…”, ističe Belan.

Kako navodi zaduženja rastu, a investicija niđe, već su 45% manja.

“A kako premijer kritikuje javnost što se raspituje o zaduženjima (došlo je vrijeme pune slobode i transparentnosti zar ne?) i optužuje da je to interesovanje podiglo kamatnu stopu, možda bi bilo lijepo da kaže što radi, da ne saznajemo iz medija o zaduženju, jer ne upravlja svojim bitkoinima nego sa parama svih građana Crne Gore. Tako će izbjeći ‘neizdrž necivilizovane javnosti’ koja ga nervira”, zaključuje u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
08.03.2024-15:09 15:09

Svaka cast Gospodine. Respekt.