Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Šehović: Glasajmo za odbranu naše najveće svetinje – građanske Crne Gore

Prema njegovim riječima 2. aprila se polaže najveći ne politički, nego civilizacijski ispit od referenduma na ovamo

Ne damo državu onima koji pristojnoj suprotstavljaju ekstremnu, građanskoj šovinističku, sekularnoj klerikalnu, evropskoj srednjovjekovnu, naprednoj retrogradnu Crnu Goru, poručio je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Damir Šehović, na završnoj konvenciji predsjedničkog kandidata Mila Đukanovića održanoj večeras u Podgorici.

“Ovaj skup me neodoljivo podsjeća na onu najljepše predreferendumsko majsko veče 2006. godine, kada smo nedaleko odavde, na podgoričkom trgu, zajedno sa Milom Đukanovićem, tada liderom Pokreta za nezavisnost, svi kao jedan klicali: Hoćemo državu! Večeras, 17 godina od tada, kada se nalazimo na ništa manje važnoj istorijskoj raskrsnici, svi mi, opet sa Milom Đukanovićem na čelu, rušiteljima svega crnogorskog i građanskog, jednako glasno i jednako gordo poručujemo: Ne damo državu”, rekao je Šehović.

Predsjednik SD-a je istakao da izbor odavno “nije bio lakši”.

“Mi u neđelju biramo između onoga ko je obezbijedio svoje mjesto u savremenoj crnogorskoj istoriji i ministra u najgoroj vladi u njenoj istoriji. Biramo između onoga koga podržavaju majke Srebrenice, i onih koji veličaju srebreničke dželate. Biramo između nas koji smo svjesni da ni naša politika nije bezgrešna, ali još i više da je između politike koja griješi, i politike koja je sama po sebi greška, takođe lako napraviti pravi izbor”, kazao je Šehović.

Prema njegovim riječima 2. aprila se polaže najveći ne politički, nego civilizacijski ispit od referenduma na ovamo.

“Glasanjem za Mila Đukanovića ne glasamo za bilo koju partiju, nego za odbranu naše najveće svetinje – građanske Crne Gore. Bez te svetinje ova država je samo prazna ljuštura. Gola zemlja. A sa njom je puna kuća što na čast svih naroda i vjera miriše! Odbranimo takvu Crnu Goru i ostanimo dostojni potomci naših slavnih predaka! Majska zora opet sviće, Crna Gora vazda vječna biće”, zaključio je Šehović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve