Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Šehović: Abazović od Vlade napravio cirkus; Abazović: Hoćete li da Vam dam stan da nas podržite?

Kada klovn uđe u palatu, on ne postaje kralj, nego palata postaje cirkus. Ja se plašim da ste Vi ulaskom u Vladu od nje napravili cirkus, istakao je Šehović

Tokom sjednice Skupštine čijem dnevnom redu je Premijerski sat došlo je do polemike između predsjednika SD Damira Šehovića i predsjednika Vlade Dritana Abazovića.

Ostavka

Podnesite ostavku, predsjedniče Vlade, poručio je poslanik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović na samom početku obrazlaganja piitanja.

To je, kako kaže, suštinsko pitanje: da li je spreman na taj čin.

– Da li ćete, nakon što ste izgubili podršku parlamentarne većine koja Vas je izabrala, podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Vlade Crne Gore – pitao je Šehović.

On je istakao da ova Vlada radi po tuđoj agendi.

– Ovo nije evropska, već Vlada koja je formirana da nastavi tamo gdje je Krivokapićeva stala – naglasio je Šehović.

Nije mu drago što je Vlada prevarila međunarodne partnere.

– Prevarili ste ih jer ste, zbog interesa tuđe države, doveli ste u pitanje evropski put ove države i rizikujete da i mi sa Vama prokockamo šansu zato što su nam evropska vrata bila odškrinuta. Pokazali ste ono što smo u SD-u od početka tvrdili – da ćete sa pričom o Otvorenom Balkanu i temeljnom ugovoru zapravo skrenuti pažnju sa evropske agende i zbog tih prioriteta koje su Vam nametnute, nećete biti da se bavite pitanjima od životnog značaja – naglasio je Šehović.

On je istakao da mu je još manje drago što je, u političkom smislu, prevario ne samo inostranu, nego domaću javnost.

– Prvi put kad ste formirali ekspertsku vladu koja je radila sve da razgradi sekularno biće ove države, a drugi put kad ste obećali da će ova Vlada biti proevropska i pronato – naveo je Šehović.

Poslanik SD-a je pozvao Abazovića da podnese ostavku kako bi se dogovorili oko oblika vlade koja bi pripremila izbore “i ovo međuvrijeme do izbora iskoristili da se izdignemo iznad političkih rovova”.

– U slučaju da to ne uradite, daćemo u proceduru inicijativu za Vašu smjenu – poručio je Šehović.

Abazović: Vi širite nacionalizam

Abazović je odgovorio Šehoviću da se odrekao jedne fotelje da bi napravio evropsku vladu i time pomogne evropski put.

– Jedino ga sputavate Vi. Vi širite nacionalizam, Vaša stranka je pošla udesno. Vi lično i Vaša retorika, to ne dolikuje ničemu, to je krajnja desnica – naglaiso je Abazović.

On je poručio da procesuiraju stvari u parlamentu kako god misli da treba.

– Ali nemojte da nam spočitavate neistine i da iza Vaše političke frustracije skrivate lice nacionalizma koji Vam je postao imanenta. Hoćete li da Vam Vlada da stan od 15.000 eura u Siti kvartu, pa da nam date podršku. Ja trpim Vaše priče za izdaju i Vučića, za koga treba da radimo? Za Vaš stan od 15.000 eura? Radimo isključivo u interesu građana Crne Gore – naveo je Abazović.

Kako je rekao, sve što je uradila Vlada Dritana Abazovića je specifično i originalno.

– Nije Vama do evropske agende, vi ste destabilizatori. Vi kontaminirate političku scenu i neki ljudi i par medija koji su konektovani na ljude čije smo ilegalne aktivnosti spriječili. Meni je žao ako DPS želi da vodi vašu desničarsku politiku – naglasio je Abazović.

On je rekao da je bi Vlada bila proevropska da je SD dobio dva resora, kako nije onda je oprtužuju da je proruska.

Poručio je da neće podnijeti ostavku do trenutka dok parlament ne odluči drugačije u odnosu na odluku donijetu 28. aprila.

Šehović: Niste ništa bolji ni od Noćnih vukova kojima ste išli na slavu

Šehović je odgovorio Abazoviću poslovicom.

– Kada klovn uđe u palatu, on ne postaje kralj, nego palata postaje cirkus. Ja se plašim da ste Vi ulaskom u Vladu od nje napravili cirkus – istakao je Šehović.

On je istakao da je Abazović pokazao da nije na većem nivou od Vladislava Dajkovića kojeg je premijer pomenuo.

-Pokazali ste da ste taman na njegovom nivou. Niste ništa bolji ni od Noćnih vukova kojima ste išli na slavu. Vi ste most za destrukciju države, građanski paravan za urušavanje svega što je građansko i evropsko u njoj. Nažalost, radite to i dalje zahvaljujući podršci onih koji su Vam je dali – istakao je Šehović.

On je rekao da se svakim svojim djelom ponosi.

-Dabogda mi najveći grijeh bio to što mi Vi in kolege oko Vas spočitavaju oko zakonito dodijeljenog stana. A Vi ste i svi oko Vas, nedolaskom na posao, a urednim javljanjem na blagajnu zaradili po taj jedan stan – naglasio je Šehović.

On je upitao Abazovića kako je uspio da za svega dvije godine “javnost zabavi o jadu oko dvije teme”.

-Stisnite petlju i kažite istinu od onih 21 milion eura, te ko se krije iza firme u Kipru koja je većinski vlasnik beogradske luksuzne bolnice Vašeg brata, u kojoj je zapošljena životna prtnerka premijerke Srbije – upitao je Šehović.

On je rekao da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić idol Abazoviću i da ima preuzetu obavezu prema njemu

– Kako i zbog čega vrijeme će pokazati. SD i javnost Vam neće dozvoliti da satrete ovu državu zbog preuzetih obaveza prema mentoru – poručio je Šehović.

Abazović: Vi gurate pobjedu “srpskog sveta”

Abazović je odgovorio Šehoviću da je on “dnevni vuk”, odnosno “antipod noćnih vukova”.

– To je isto, samo sa druge strane – ponašanjem, podjelama, pokušajem polarizacije… Potpuno identično. Crnogorski Šešelj – odgovorio je Abazović.

On je rekao da je nekoliko puta podmetnuo leđa za Crnu Goru za

– Vi ste najveća antireklama Crnoj Gori. Vi gurate pobjedu “srpskog sveta”. Vaša politika ima cilj da se ljudima ogadi država – rekao je Abazović.

SD, kako je rekao, politikom ekstremizma nema šansu ulaska u naredne vlade.

On je istakao da njegov brat nema nikakve veze sa politikom, ističući da je partnerka premijerke Ane Brnabić šefica Radiologije u bolnici, te da nije u vlasničkoj strukturi.

– Vlasnik bolnice u Beogradu su tri doktora, između ostalih moj brat Džihan Abazović. Jedan je Aleksandar Ljubić, a drugi Dušan Marić. Moj brat je prvi Ulcinjanin koji je održao predavanje na Oksfordu – naveo je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogirac123
20.07.2022-16:53 16:53

Bravo Šehoviću. Ovaj Dritan je zastiđe Crne Gore i da ima prsta obraza i morala podnio bi danas ostavku i više se nikad ne bi pojavio u javnosti od sramote iz minulog rada!

BobZeković
20.07.2022-18:06 18:06

Gospodin Šehović je bio i ostao plemenit,hrabar, obrazovan i pametan čovjek. Dritan Abazović je ,bio, sada je i biće političar siromašan u svemu.pameti, obrazovanju, vaspitanju, čovječnosti. Profesor Adnan Čirgić danas je slikovito rekao da je Dritan Abazović, savremeni četnički vojvoda Pavl e Đurišić, jedan od najvećih krvoloka II svjetskog rata. Gospodine Šehoviću, na toga JADOVA OD ABAZOVIĆA u svakom pogledu ne obraćajte više pažnju. Usredsredite se na akcije koje spašavaju Crnu Goru i njene građene. To radite odlično i građani Crne Gore to izvanredno prepoznaju. Neka Dritan truli u svom glibu, idemo dalje. SRPSKA UBILAČKA, PLJAČKAŠKA ARMADA ANTE PORTAS CRNE… Pročitaj više »

Rukfaš
20.07.2022-18:29 18:29

Bravo Damire. Kudravi plaćenik je veoma nervozan. Ali nikako da ukapira da fore AV Miroplačivog u Crnoj Gori ne prolaze. Ni kod Posrbica.