Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

SD Berane: Lokalna samouprava proteste da usmjeri na probleme u ovom gradu

Javno izražavanje nezadovoljstva kroz proteste građana uobičajena je i prisutna pojava u svakom demokratskom društvu. Međutim, kada na proteste poziva i iste organizuje rukovodstvo jedne od najmanje razvijenih opština u zemlji i to zbog političkih dešavanja u, ni manje ni više, drugom gradu, onda takav postupak nesmetano može konkurisati za neku rubriku zanimljivosti „vjerovali ili ne“, saopštili su Socijaldemokrate Berane

Javno izražavanje nezadovoljstva kroz proteste građana uobičajena je i prisutna pojava u svakom demokratskom društvu. Međutim, kada na proteste poziva i iste organizuje rukovodstvo jedne od najmanje razvijenih opština u zemlji i to zbog političkih dešavanja u, ni manje ni više, drugom gradu, onda takav postupak nesmetano može konkurisati za neku rubriku zanimljivosti „vjerovali ili ne“, saopštili su Socijaldemokrate Berane.

foto Arhiva

Kako navode, od strane predstavnika beranske lokalne samouprave, bilo bi, u najmanju ruku, politički korektno, da aktuelni entuzijazam za organizovanje protesta usmjere na akumulirane probleme, prevashodno i isključivo u svom gradu, gdje postoji pregršt prostora za izražavanje nezadovoljstva građana.

“Ukoliko vam, gospodo iz vladajuće lokalne strukture, nedostaje motiva i povoda za organizovanje bilo kog oblika javnog protesta, mi ćemo rado izaći u susret toj potrebi i kao nebrojeno puta do sada, ukazati na cijeli niz nedostataka u vašem radu i djelovanju. Jedna od, ali svakako ne i jedina okolnost, zbog koje biste morali sprovesti
organizovano građansko negodovanje zasigurno je i najviša stopa nezaposlenosti u Beranama, u novijoj istoriji ovog grada, direktno prouzrokovana šestogodišnjim rukovođenjem opštine od strane trenutne vlastodržačke nomenklature”, poručuju iz beranskog SD-a.

Kako dodaju, treba pomenuti i nekontrolisano iseljavanje, odnosno negativan migracioni proces u Beranama, koji je direktna posljedica pomenutog problema nezaposlenosti.

“Neriješeno pitanje upravljanja komunalnim i neopasnim građevinskim otpadom, veliki broj smetlišta i deponija, odlaganje građevinskog otpada duž obale Lima je takođe veliki problem, koji nijeste uspjeli riješiti u poslednjih šest godina. Ukoliko ovome dodamo i dugogodišnji problem zamućivanja vode nakon velikih kiša, koji negativno utiče na
zdravlje građana i iziskuje konstantne finansijske izdatke, vidimo da nijeste sposobni da se nosite sa istim”, napominju oni.

Iz SD-a poručuju da ukoliko vlasti u Beranema i pored ovih činjenica nedostaje kreativnosti da organizuju bilo koji vid javnog revolta, stoje im na raspolaganju za preciziranje prioriteta koji bi trebalo da budu predmet protesta.

“Naravno, napominjemo da protest ne smijete, kao ovaj pomenuti, organizovati tako neodgovorno, ne poštujući mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, i poštovanje fizičke distance, zato što tako direktno ugrožavate zdravlje naših građana. Jer na žalost, već danas u Beranama imamo dvoje zaraženih, i veliki epidemiološki rizik da ih bude više, što se nikako nije smjelo dozvoliti”, zaključuju oni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve