Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

SD Berane: Opština da momentalno suspenduje sramnu manifestaciju proslave Podgoričke skupštine

Centar za kulturu Berane objavio je da se u okviru manifestacije Dani srpskog sabora obilježava 104 godine od ujedinjenja Crne Gore i Srbije

Sa apsolutnim prezirom se odnosimo prema namjeri organizatora da u beranskom Centru za kulturu sprovedu manifestaciju koja proslavlja godišnjicu takozvanog ujedinjenja Crne Gore sa Srbijom, saopštile su Socijaldemokrate (SD) Berane.

Centar za kulturu Berane objavio je da se u okviru manifestacije Dani srpskog sabora obilježava 104 godine od ujedinjenja Crne Gore i Srbije.

“Svi koji imalo poznaju istorijske činjenice znaju da je u pitanju anektiranje naše zemlje i neutralisanje suvereniteta od strane pomenutog susjeda a istovremeno i zatiranje crnogorske nacije”, ističu u saopštenju.

Iz SD-a pozvali su rukovodstvo Opštine Berane da “momentalno suspenduje sramnu manifestaciju koja simbolizuje najveće posrtanje u istoriji Crne Gore”.

“Ovo ima za cilj provokaciju svih dobronamjernih građana Berana koji žele da žive u ovom gradu i koji osjećaju pripadnost svojoj a ne tuđoj državi. Mora postojati spremnost da se ovakvi događaji obilježavaju u smislu podsjetnika da se nikad više nešto slično ne ponovi a ne kao u ovom slučaju da se isti proslavljaju. Još jednom, dobronamjerno sugerišemo meritornim političkim subjektima, da momentalno intervenišu i spriječe održavanje ove manifestacije”, zaključuju u SD-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve