Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Šćekić: U Srbiji Krivokapića optužuju da se ponaša po instrukcijama ambasada, DF nije u poziciji da obori Vladu

Ako sruše Vladu, ako krenu na vanredne izbore ili rekonstrukciju Vlade, oni nikako neće dobiti resore za koje su zainteresovani, smatra Šćekić

Što se tiče reakcija, oni su u Srbiji negativni. Već su neki visoki zvaničnici Srpske napredne stranke osudili ponašanje crnogorskog premijera, ocijenio je novinar i analitičar Jakša Šćekić za Novu M.

Kako ističe, glavni kamen spoticanja u pregovorima je miješanje srpskih vlasti u posao crkve.

“Optužuju ga da se ponaša po instrukcijama ambasada, i da mu je Abazović mnogo važniji nego Demokratski front”, rekao je Šćekić.

Šćekić smatra da DF nije u poziciji da može da obori Vladu.

“Ako sruše Vladu, ako krenu na vanredne izbore ili rekonstrukciju Vlade, oni nikako neće dobiti resore za koje su zainteresovani. DF mora da zna da je Crna Gora članica NATO-a i da je na ulasku u EU i da u ovom trenutku ne postoji nijedna politička snaga, sem DF-a, koja može da opozove priznanje Kosova i ne postoji politička volja da Crna Gora izađe iz NATO pakta”, kazao je on.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
skot
30.05.2021-13:57 13:57

Ne može DF povući priznanje Kosova zato što Abazović neće na to pristati. Tako da je DF nemoćan i blokiran, može samo da … Abazović isključivo ide na štetu Crnogoraca, a dijelom i Bošnjaka, ali, neće opstruirati Kosovo. Mudar si, i znaš zašto neće, ako ne znaš, porazmisli.