Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Šćekić: Crna Gora i Bar da budu prepoznati kao proizvođači visokokvalitetnih prehrambenih proizvoda

Kaže da će njegova lista ''SNP – Temeljno za Bar'' najprije u saradnji Ministarstvom poljoprivrede stvarno, a ne fingirano, otvoriti Kuću maslina, kao dom svih onih koji se bave uzgojem ove drevne, plemenite biljke

Bar je grad agruma i maslina, po kojima je prepoznat širom regiona, Evrope i svijeta. Naš grad i njegovo zaleđe poznato je i po čuvenim vinima i rakiji, domaćem siru i organskoj hrani koju vrijedni domaćini iz Crmnice, Krajine, Mikulića, Mrkojevića plasiraju na barsko tržište. Cilj SNP je da Crna Gora i Bar budu prepoznati kao proizvođači visokokvalitetnih prehrambenih proizvoda, kazao je odbornik na izbornoj listi “SNP-Temeljno za Bar” Dalibor Šćekić.

“Zajedno sa turizmom proizvodnja organske hrane je velika razvojna šansa. Organizovanje otkupnih punktova u Krajini, Mrkojevićima, Šestanima i Crmnici, biće naš prioritet. Podsticajne mjere za pčelare i vinogradare takođe”, navodi Šćekić.

Kaže da će njegova lista “SNP – Temeljno za Bar” najprije u saradnji Ministarstvom poljoprivrede stvarno, a ne fingirano, otvoriti Kuću maslina, kao dom svih onih koji se bave uzgojem ove drevne, plemenite biljke.

“Stručna pomoć, subvencije, promocija dostignuća iz ove oblasti, naći će svoje mjesto u novoj Kući maslina. Najstarija maslina na svijetu i drevni barski maslinjaci nas na to obavezuju”, ističe Šćekić.

Favorizovaće, kaže,o domaću i inostranu kreditnu liniju, kao šansu da svi poljoprivrednici iz naše opštine imaju mogućnost nabavke opreme i mehanizacije.

“Povećanje plasteničke proizvodnje, takođe, biće jedan od prioriteta. More, masline, vino, agrumi, atraktivne obale, eko sela, bezbroj sunčanih dana, privući će brojne inostrane turiste koji bježeći od gradske vreve, traže mir u živopisnim krajevima barske opštine”, poručuje Šćekić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve