Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Šavnik: Nema ponavljanja izbora u neđelju

Opštinska izborna komisija ni na današnjem sastanku nije postigla dogovor o ponavljaju lokalnih izbora u ovoj opštini

Ponavljanje glasanja na dva biračka mjesta u Šavniku neće biti ove nedjelje, kazao je predsjednik Opštinske izborne komisije tog grada Dušan Radanović.

Opštinska izborna komisija ni na današnjem sastanku nije postigla dogovor o ponavljaju lokalnih izbora u ovoj opštini.

– Četiri člana izborne komisije su bila uzdržana a četiri za, tako da nije donešena odluka – kazao je Radanović za portal Pobjeda.

Komentarišući izjavu premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića koji je predložio da se praksa održavanja izbora u Šavniku svakog vikenda prekine, te da bi Državna izborna komisija (DIK) trebalo da donese odluku o održavanju na proljeće, Radanović je kazao da ta ideja nema zakonsko uporište.

– Mi ćemo raditi u skladu sa zakonom o izboru odbornika i poslanika – poručio je Radanović.

OIK je prethodno prepustio Državnoj izbornoj komisiji (DIK) i Vladi Crne Gore u tehničkom mandatu da odluče da li će se u Šavniku i dalje ponavljati lokalni izbori na dva biračka mjesta.

Nakon toga, DIK je naložila OIK da donese odluku o ponavljanju izbora na dva biračka mjesta u toj opštini.

DIK je na sjednici, u srijedu, konstatovala da je OIK Šavnik, saglasno članu 102 Zakona o izboru odbornika i poslanika, dužna da raspiše ponovne izbore u slučaju kada su oni poništeni na pojedinom biračkom mjestu.

– Takođe, saglasno zakonu propisano je da se ponovni izbori sprovode najkasnije u roku od sedam dana od dana poništenja izbora – navedeno je u u saopštenju DIK-a.

Međutim, članovi OIK-a nijesu se usaglasili ni na današnjoj sjednici.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve