Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Savković-Vukčevićeva: Vlada Crne Gore radi po Načertaniju

Ocijenila da je nova Vlada tokom prvih 100 dana rada, uprkos nesnalaženju u brojnim oblastima, pokazala da u identitetskim pitanjima, kako kaže, itekako zna šta radi

Vlada Crne Gore, od kada je izabrana, radi u skladu sa programom Načertanija, odnosno velikosrpskog imperijalnog projekta, ocijenila je članica Glavnog odbora DPS-a Nela Savković – Vukčević u emisiji “Zumiranje” RTCG.

Ona je ocijenila da je nova Vlada tokom prvih 100 dana rada, uprkos nesnalaženju u brojnim oblastima, pokazala da u identitetskim pitanjima, kako kaže, itekako zna šta radi.

“I svojim nastupom i djelima pokazuju da vrlo dobro znaju šta rade, određena nesnalaženja su dio neiskustva, ali kad je u pitanju ono što je suština crnogorskog identiteta, što je temelj i dokaz postojanja jednog naroda, nacije, jezika i države, vidjeli smo da su tu spremni odmah da reaguju”, ocijenila je ona.

Savković – Vukčević navodi da se, uprkos brojnim dokazima, nastavlja posrbljavanje Crne Gore.

“Vučić pokušao da falsifikuje istoriju”

Podsjetila je da je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pokušao da falsifikuje istoriju i prvu crnogorsku dinastiju Vojisavljevića proglasi srpskom.

“Sad bi bilo važno da se kompletno to nasljeđe prikaže kao srpsko i od toga se ne odustaje, koliko god da dajete argumenata i sve se to spusti na nivo prenošenja priče kroz neki mit, legendu i na taj način traje”, kaže ona.

Dodaje da je riječ o, na vrhu osmišljenom pristupu i modelu pokušaja falsifikata, što se može vidjeti i iz radova više srpskih istoričara.

“Očekivana reakcija EU na izjavu Leposavića”

Komentarišući izjavu ministra pravde Vladimira Leposavića u vezi genocida u Srebrenici, ona je podsjetila da je Crna Gora prva u regionu prihvatila deklaraciju Evropske unije o osudi najvećeg zločina u Evropi nakon Drugog svjetskog rata.

Svaka kriza u društvu, kako dodaje, može da prouzrokuje odobravanja, pa i spremnost da se takav čin ponovi.

“I crkva iz koje dolazi Leposavić, a tamo je bio pravnik, je podržavala tu politiku, znamo kakav je bio odnos i prema Karadžiću i Mladiću, tako da je reakcija vladajuće većine očekivana, kao i EU”, smatra predstavnica DPS-a.

Oni, kako je poručila Savković – Vukčević, neće da priznaju ni do tada neviđene zločine koji su se događali u samoj Crnoj Gori 1918, uprkos brojnim dokazima.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve