Vladika Joanikije je, iskazujući svoj stav o pretvaranju Aja Sofije u džamiju, uspjeo čak i ovo pitanje da politizuje i zloupotrijebi za obračune sa vlastima u našoj državi. Tako je, samo njemu znanom logikom – svakako nakaradnom – pokušao da slučaj koji se desio u Istanbulu poveže sa Crnom Gorom?! Ne znamo šta je zaista želio da kaže ali kada već spominje one koji se “bogate”, čudi da mu ne smetaju isti takvi u SPC, poput vladike Grigorija, čiji je bio gost na promociji knjige i koga je doveo u Podgoricu da “brani svetinje”, ocijenila je Nela Savković Vukčević, poslanica DPS u Skupštini Crne Gore.

foto Printscreen

“To je isti onaj vladika za koga srpski patrijarh Irinej tvrdi da je po Hercegovini gradio vinarije, hotele, ergele, dok ga srpski zvaničnici nazivaju “maserati Vladikom”. Ni on ne zna koliko košta automobil u kojem se vozi. Nek’ ne brinu svi oni za Crnu Goru, ali bi se itekako morali zabrinuti za svoju Crkvu”, navela je Savković Vukčević.

Prema njenim riječuma upućeniji tvrde da nikada takvog raskola i soliranja vladika nije bilo otkad postoji SPC.

“Patrijarh Irinej samo formalno figurira na vrhu, dok pola vladika jedva čeka kad će bogu na istinu, ili makar u penziju. Zato je i Joanikija, a i mnoge druge, baš briga šta Irinej misli o bilo čemu, a ne o Grigoriju“, zaključila je ona.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve