Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Savjet mladih DPS: Čime je zaslužio divljenje mitropolita Joanikija, lupež koji poziva na etničko čišćenje Crnogoraca

Iz Savjeta mladih DPS ocjenjuju da je tragično što mitropolit crnogorsko primorski Joanikije iskazuje divljenje prema Rakoviću i njegovom naučnom doprinosu.

Estradni istoričar Aleksandar Raković, u nauci kojom se navodno bavi, potpuno beznačajnog doprinosa, a među svojim kolegama predmet sprdnje i satire, lukavo se sjetio kako da svoju naučnu impotenciju, kompenzuje. Kada je Crna Gora postala „IN“ u velikosrpskim šovinističkim krugovima, na nebu „srpskog sveta“ pojavila se nova zvijezda – Aleksandar Raković. Od istoričara – mediokriteta, postao je mesija drugog ešalona profesionalnih Srba, u koje spadaju i ovi naši ovdje, koji su stavili tapiju na cio jedan narod, glumjeći neviđenu zabrinutost za njegov položaj, saopšteno je iz Savjeta mladih DPS Crne Gore.

“Taj i takav Raković, rekao je da su Crnogorci mentalitetski felerični, da su poltronski narod, da dobije napad sadizma kada su Crnogorci u pitanju. Ipak, krešendo Rakovićevog nedavnog fašističkog opusa je izjava da jedva čeka etničko čišćenje Crnogoraca, u prevodu genocid jer kako drugačije tumačiti planove ovog klovna, koji kaže da će 7,5 miliona Srba lako riješiti pitanje, kako reče 100.000 Crnogoraca”, navode u saopštenju.

Iz Savjeta mladih DPS ocjenjuju da je tragično što mitropolit crnogorsko primorski Joanikije iskazuje divljenje prema Rakoviću i njegovom naučnom doprinosu.

“U kontekstu objašnjenja ko je nesretni Raković i šta mu se sve dogodilo pa je dobio udar fašizma u mozak, razumjeli bismo bolest koja ga je snašla. Ipak, tragično je da pored takvog čovjeka, nedavno sjedi mitropolit SPC u Crnoj Gori, Joanikije i iskazuje divljenje prema Rakoviću i njegovom naučnom doprinosu. Ne znamo šta je iz bogatog šovinističkog opusa, fasciniralo visokog zvaničnika Crkve, ali šta god da je, zabrinjavajuće je”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
KLEMENTINA
20.06.2021-12:54 12:54

Slicni se slicnom divi ,oni su svjesni koliko su im korieni tvrdi i po D U B I N I I po S I R I N I pa se zaludu nadaju da ce ZDRUZENI O J A C A T.

96-69
20.06.2021-13:55 13:55

CETNIK ALEKSANDAR RAKOVIC pra unuk DRAZE MIHAJLOVICA Strogo ga uhapsit cim stupi u CRNU GORU Divljaku mora CG potjernicu uputit svudj u SVIJETU da dodje i cisti KLOZETE CRNOGORCIMA ! Znamo sta nam mislite i kakve nam pogrdne poruke upucujete da su Crnogorci mentalitetski felerični mozete samo da nam zavidite sto se ne kupamo u lavoru nego u svom PLAVOM MORU -PUKNITE DUSMANI CRNOGORSKI!

Ha20
20.06.2021-17:22 17:22

Ocigladno je da lupez lupaza podrzava. Lopovluk i kradja tudjeg im lezi u genima. Za takvu dijgnozu su jedino NATO ptice jadini lijek.