Četvrtak, 23 Maja, 2024
Rubrika:

Predsjedništvo Mladih evropskih socijalista u radnoj posjeti Crnoj Gori, Savjet mladih DPS-a njihov domaćin

Zvanični dio programa započet je radnom večerom sa predsjednikom DPS-a Danijelom Živkovićem, potpredsjednikom Ivanom Vukovićem, generalnim sekretarom Aleksandrom Bogdanovićem i članovima i članicama Predsjedništva Savjeta mladih DPS Crne Gore na čelu sa predsjednicom Sonjom Milatović

Delegacija Predsjedništva Mladih evropskih socijalista, u sastavu Enric Lopez Jurado, Sofie Amalie Stage, Flora Felix, Christopher Lindvall, Joao Martins Pereira, Rachid Khenissi, Evelyn Logghe, Karlo Vedak i Aleksandra Iwanowska, od četvrtka boravi u radnoj posjeti Crnoj Gori, saopšteno je Savjeta mladih DPS-a.

“U Podgorici ih je dočekala potpredsjednica Mladih evropskih socijalista i sekretarka za međunarodnu saradnju Savjeta mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore Kristina Šćepanović i član Biroa Mladih evropskih socijalista i predsjednik Savjeta mladih DPS Budva Lazar Vujačić”, navodi se u saopštenju.

Foto: DPS

“Zvanični dio programa započet je radnom večerom sa predsjednikom DPS-a Danijelom Živkovićem, potpredsjednikom Ivanom Vukovićem, generalnim sekretarom Aleksandrom Bogdanovićem i članovima i članicama Predsjedništva Savjeta mladih DPS Crne Gore na čelu sa predsjednicom Sonjom Milatović. Tom prilikom dominantno su razgovarali o unutarpartijskim izborima, čiji je drugi krug u toku, te o novim vrijednostima koje kroz iste DPS uvodi na političku scenu, te podiže nivo demokratske kulture u našoj zemlji”, navodi se u saopštenju.

Foto: DPS

Na početku prvog radnog dana, delegacija je posjetila Skupštinu Glavnog grada, gdje se sastala sa mladim odbornicima iz Kluba odbornika naše partije. O političkoj situaciji i sveukupnom stanju u Podgorici, imali su priliku da razgovaraju sa šefom Kluba odbornika DPS-a i potpredsjednikom

“Savjeta mladih DPS Crne Gore Andrijom Klikovcem, odbornicom Ksenijom Aranitović i odbornicima Stefanom Ćulafićem i Vladanom Arsovićem”, dodaje se u saopštenju.

Foto: DPS

Nakon toga, posjetili su Skupštinu Crne Gore, gdje su ih ugostili šef Kluba poslanika DPS-a Andrija Nikolić i poslanici Ivan Vuković i Sonja Milatović, s kojima su razgovarali o ukupnoj društveno-političkoj situaciji u zemlji, kao i izazovima s kojima se Crna Gora suočava na putu ka EU.

Prvi radni dan u Podgorici obilježio je i susret delegacije sa dugogodišnjim predsjednikom Demokratske partije socijalista Milom Đukanovićem, od kojeg su čuli koji su to najveći izazovi s kojima se susreo tokom svoje političke karijere, kako on posmatra novo političko vrijeme koje Crna Gora živi, ali i gdje je Crna Gora, pa i Zapadni Balkan, danas kada je u pitanju integracioni proces u EU, kao i kako on posmatra ulogu mladih liderki i lidera na tom polju.

Foto: DPS

“Mladi evropski socijalisti posjetili su i Budvu, te se upoznali sa problemima s kojima se nekadašnja kraljica Mediterana u kontinuitetu suočava, od kada je DPS otišla u opoziciju”, navodi se u saopštenju.

Prvi radni dan je završen neformalnim druženjem sa portparolom partije Milošem Nikolićem i članom Izvršnog odbora DPS Crne Gore Nikolom Divanovićem, s kojima su razgovarali o svim etapama koje prolazi mladi čovjek kroz sve partijske strukture, kako bi politički sazreo, u Demokratskoj partiji socijalista.

Foto: DPS

“Zaključno, danas u Podgorici počinje sjednica Predsjedništva Mladih evropskih socijalista, na kojoj će se, između ostalog, razgovarati o predstojećim izborima za Evropski parlament, položaju mladih u Evropi, kao i o zabrinjavajućoj činjenici da unutar EU populizam i desnica dobijaju sve veću podršku”, zaključujee se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve