Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Savez asocijacija Crne Gore u Njemačkoj: Pozivamo građane da se priključe protestu i danas i 28. novembra

''Ukoliko danas u Skupštini Crne Gore budu usvojene protivustavne Izmjene Zakona o predsjedniku od Venecijanske komisije i Evropske unije ocijenjene kao opasno ugrožavanje pravnoga poretka biće to akt koji se nedvosmisleno može okarakterisati kao državni udar''

– Sve institucije su planski srušene. Na djelu je bukvalno državni udar – poručuju iz Saveza asocijacija Crne Gore u Njemačkoj – SCANJ.

“Ukoliko danas u Skupštini Crne Gore budu usvojene protivustavne Izmjene Zakona o predsjedniku od Venecijanske komisije i Evropske unije ocijenjene kao opasno ugrožavanje pravnoga poretka biće to akt koji se nedvosmisleno može okarakterisati kao državni udar.

Anticrnogorska i antievropska većina danas namjerava da Crnu Goru preda svome moskovskom i beogradskom gazdi. Na djelu je ukidanje prava na identitet, na naciju, kulturu, na bilo koju vrstu autonomije. Jasno je da je dio političkih partija spreman da ide do kraja u rušenju ustavnog poretka i uništavanju građanske i evropske države Crne Gore”, navode u saopštenju.

Međunarodna zajednica je pozivala da se do dogovora o sudijama Ustavnog suda stigne dijalogom, a dogovora još ne vidimo, dodaju oni.

“Došli smo u situaciju da sve dublje gazimo u krizu.

Zato pozivamo građane da budu pripravni, kako bi na adekvatan način odgovorili očiglednoj namjeri da se rušenjem institucija i ustavnog poretka uruše i temelji države.

Pozivamo građane, posebno dijasporu da se priključe pokretu Ima nas na što veći skup protiv, gaženja ustavnog poretka države, a ujedno i našem protestu koji će se održati 28.12.2022.

Da je vječna Crna Gora!”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve