Petak, 2 Juna, 2023
Rubrika:

Savez dijaspore u Njemačkoj: Odazvaćemo se kao i uvijek kad je država u problemu i glasaćemo Đukanovića

''Zato je više nego začuđujuće da gdin Jakupi sebi daje za pravo da državljanima Crne Gore oduzima Ustavom zagarantovano pravo'', navodi se u saopštenju koje potpisuje Miloš Bukilić

Povodom izjave Arbena Jakupija da je poziv dijaspori da glasa u drugom krugu zloupotreba, iz Saveza asocijacija Crne Gore u Njemačkoj poručuju da je posrijedi otvorena manipulacija.

Osnovno pravo građanina zagarantovano Ustavom Crne Gore je pravo da bira i da bude biran, mora imati državljanstvo Crne Gore, navršenih 18 godina života i najmanje dvije godine prebivališta u Crnoj Gori.

“Zato je više nego začuđujuće da gdin Jakupi sebi daje za pravo da državljanima Crne Gore oduzima Ustavom zagarantovano pravo”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Miloš Bukilić.

Pripadnici/e dijaspore / iseljenika koji se nalaze na studijama ili privremenom radu van granica Crne Gore će iskoristiti svoje pravo da glasaju u Drugom krugu predsjedničkih izbora, poručuje se iz Saveza.

Takođe, Zakon o registru prebivališta i boravišta prepoznaje status crnogorskih državljana sa prebivalištem u Crnoj Gori i boravkom u drugoj državi (u članu 8 stav 1 tačka 2) što je dovoljan dokaz da imamo pravo glasa i da nas u ostvarenju tog prava niko ne može spriječiti, ističe se u saopštenju.

“Kao što smo se uvijek odazivali kada nam je država bila u problemu i prekretnici, tako ćemo se odazvati i ovog puta i vratiti Crnu Goru na evropski put. Molim vas da ostavimo po strani lične interese, sujete, eventualne ljutnje na pojedine suverenističke partije i shvatimo da je potrebno da ovog puta damo podršku predsjedniku Milu Đukanoviću, jer je glas za njega glas za spas Crne Gore i nas samih. Izaberemo li drugi put, naša djeca nam neće oprostiti”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Zuvdija
24.03.2023-17:09 17:09

Arben Jakupi ( Vojislav Seselj ) vjerujte vece povjerenje bi imao u Karadzica no u Ovog !! Ovu stranku SPP davno je Bosna izbacila bilo sto zajednicko da slave !! Zlo Bosnjaka ! Sa kim si takavsi !!Zamislite podrzati i koaliciju napravit sa Cetnickim Vojvodama Mandicem -Becicem!!!