Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Savez asocijacija Crne Gore u Njemačkoj: Našeg povjerenja vrijedan samo onaj na čijim krilima je obnovljena nezavisnost

Iz Saveza asocijacija Crne Gore u Njemačkoj poručuu da predsjednički izbori koji nam slijede su ''nova šansa da se Crna Gora vrati u normalne tokove''

Zemlja u kojoj smo se rađali naši roditelji i mi, zemlja u kojoj su kuće naših djedova i naši prvi koraci to je naša domovina, Crna Gora. Zemlja kojoj se uvijek vraćamo i prema kojoj imamo prava i obaveze nas treba, poručili su u saopštenju iz Saveza asocijacija Crne Gore u Njemačkoj.

Svjesni su, kažu, da aktuelna vlast “našu domovinu prekomjerno zadužuje, rastjeruje investitore, ne sprečava galopirajući rast nacionalizma i šovinizma, vršnjačkog nasilja” pa je čak, kako su dodali, i bezbjednost u crnogorskim sudovima sasvim narušena.

Iz Saveza asocijacija Crne Gore u Njemačkoj poručuu da predsjednički izbori koji nam slijede su “nova šansa da se Crna Gora vrati u normalne tokove”.

“Našeg povjerenja u ovom prelomnom momentu vrijedan je samo onaj na čijim krilima je obnovljena nezavisnost Crne Gore, onaj koji je Crnu Goru uveo u NATO, bio garant mira i stabilnosti u zemlji i regionu i predstavljao Crnu Goru na najvažnijim međunarodnim konferencijama, bilateralnim i multilateralnim sastancima, gdje je uvijek prijateljski i dobronamjerno dočekivan. Jedan i jedini – Milo Đukanović”, istakli su u saopštenju.

Naglasili su da im aktuelna vlast “onemogućava pristup stranici www.biraci.me” sa teritorije EU, ocjenjujući da ih takvim aktivnosti nastoje spriječiti da provjere “podatke o biračkim mjestima “.

“Strahujući da ćemo iskoristiti svoje zakonom garantovano aktivno biračko pravo aktuelna vlast u Crnoj Gori nam onemogućava pristup internet stranici www.biraci.me sa teritorije EU. Ovakvim aktivnostima nastoje nas spriječiti da provjerimo podatke o biračkim mjestima na kojima glasamo, kako ne bi izašli na izbore i iskoristili naše Ustavom garantovano pravo da biramo i budemo birani. Naivno potcjenjuju našu ljubav prema Crnoj Gori i brigu za naše porodice i domovinu. Ne postoji granica na ovom svijetu koju nećemo preći, niti prepreka koju zajednički nećemo otkloniti kako bi Crnoj Gori vratili dio onoga što je ona nama dala”, istakli su u saopštenju.

Zbog toga, kako su poručili, u susret predsjedničkim izborima apeluju na sve crnogorske državljane u Njemačkoj da budu “istrajni i hrabri, da dođu u Crnu Goru i olovkom i papirom zajedno vratimo stabilnost našoj jedinoj domovini”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve