Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Sasoli pozvao Brajovića na Samit u Briselu

Na Samitu će biti riječi o razvijanju strategije o ulozi parlamenata u unaprjeđivanju reformske agende Unije, kao i obezbjeđivanju konkretnih mjera na ispunjavanju evropskih težnji građana regiona

Predsjednik Evropskog parlamenta David Maria Sasoli uputio je predsjedniku Skupštine Ivanu Brajoviću poziv da učestvuje na Samitu predsjednika Evropskog parlamenta sa čelnicima parlamenata država Zapadnog Balkana, koji će biti održan 28. januara 2020. godine u Briselu.

Ivan Brajović

Kako su saopštili iz crnogorskog parlamenta, u pismu predsjednika Sasolija se između ostalog ističe da je Evropski parlament oduvijek bio čvrsti pobornik perspektive članstva zemalja Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji, između ostalog i kroz pružanje konkretne pomoći relevantnim nacionalnim parlamentima.

Na Samitu će biti riječi o razvijanju strategije o ulozi parlamenata u unaprjeđivanju reformske agende Unije, kao i obezbjeđivanju konkretnih mjera na ispunjavanju evropskih težnji građana regiona.

“Ovaj susret će takođe biti prilika da potvrdimo snažnu volju parlamenata – kao izabranih predstavnika naših građana – da budu istinski i efikasni pokretači reformi”, navodi se u pismu predsjednika Evropskog parlamenta Sasolija, predsjedniku crnogorske Skupštine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve