Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

S jedne strane Dritan i popovi, s druge topovi a u sredini Akademija

San mi reče da je masovnost protestanata bila iznad očekivanja i da su se litijaši posramili kad su gledali video klipove po društvenim mrežama. Na protestima je bilo i lica koja su viđena na litijama. Eto, koliko da se (s)nađu, zlu ne trebalo

Piše: Slavko Mandić

U san mi dođe, a još me nikad ne prevari, da je bivša vlast izašla na ulice da traži da joj se vrne tridesetogodišnja izborna volja naroda, jer kako rekoše, sad se vidi, sad se zna ko se kome dopada. Misli se na zapadne partnere koji su avgusta 2020. podržali ove odlazeće nepomenike, misleći valjda da je dosta više Mila i da treba da dođe trijumvirat Mila mjesto njega jedinoga. Sad se džabe biju šakama po glavi. A možda baš i nije džabe, ako profunkcioniše narodna volja kvinte i prijatelja Eskobara? Viđećemo 4. mjeseca od mačaka. Kome je ona kućna ljubimica, zna o čemu zborim.

San mi reče da je masovnost protestanata bila iznad očekivanja i da su se litijaši posramili kad su gledali video klipove po društvenim mrežama. Na protestima je bilo i lica koja su viđena na litijama. Eto, koliko da se (s)nađu, zlu ne trebalo.

„Ne damo volju naroda“, pjevala je masa, inspirisana Abazovićevim putovanjem po mišljenje Prleta Perića, od kojega bi možda iskamčio podršku za svoju (pod)vrstu srpskog sveta. Jer, ako Prle podrži, a Vučić pridrži, za Dritana više ne bi bilo zime. Bila bi to poruka koja, ne samo simbolički, znači ispravnost njegovog puta koji je uspješno krčio ka prisajedinjenju Crne Gore u „bratsku“ Srbiju.

Ali opet, nešto tu ne štima. Kod Aca Srbina, na koga je i meteor pokušao svemirski atentat prije nekoliko dana, ali je Vulin zadnjim trzajem ušnih školjki uspio da ga skrene ka  Đilasu, bili su prije dva dana pripadnici dvijumvirata, novokompovane sile nebeske crnogorskih Srba, Kneževića i Mandića. Oni su od svoga šefa tražili da im reče kuda će i kako. Vučić je turio šake u glavu i odlučio da je najpametnije da u ovom nestabilnom vremenu podrži razvoj śevera. Oduševljeni dvijumvirat se prepun utisaka vrnuo u srpsku Podgoricu.

Dok su protesti bivše vlasti pozivale Bečića da vrne najvisočiji škanj u istoriji škanjeva svome prethodniku, pa makar mu u tome pomagao izvjesni bogougodni Bog(om)dan, Dritan je radio radnju ćerajući vodu na svoju vodenicu.

Jačanje institucija i vladavine prava su osnov našeg društvenog napretka. Borimo se snažno protiv svih vidova kriminala, a naročitu pažnju poklanjamo suzbijanju šverca i pranja novca. Radimo dobre stvari za Crnu Goru.

Znam da mislite da je ovo izgovoreno prije nekoliko godina, ali ste se prevarili. Zaboravili ste na oslobođenje koje je strefilo Crnu Goru 30. avgusta 2020. godine. Sloboda nam je donijela Dritana Abazovića, a ne on nju, kako uporno želi da predstavi ovaj političar raznovsnih dometa. A u slobodi možete da zborite svakakve gluposti i da vas za to baš briga. Jer, sloboda vam je u šake smjestila vlast, što će reći da više ne morate da mislite ni tuđom a kamo li svojom glavom. Pod uslovom da je imate. Zato je i laž dobrodošao servis za potrebnu obdukciju građanske svijesti. Bez obzira što ste svjesni koliku laž izgovarate. I da ćete zbog toga što ste dobro naudili Crnoj Gori u svakom pogledu, jednoga dana kad prođe ovaj kolektivni avetluk odgovarati tom istom narodu. Neće vas ni Prle moći spasit, a ni Aca Srbin, sa sve Vulinovom artiljerijom.

Da radi dobru stvar za Crnu Goru Dritan je kazao Stjuartu Piču, specijalnom izaslaniku premijera Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan. A ovaj naivan, pa mu povjerovao na riječ. Biće da je baš zbog toga došao, da čuje Abazovićeve pohvale na račun samoga sebe.

Iz ugla popova Perića i Jovana, Fronta i Vučića, ANB-a i BIE, Krivokapića, Mickeya, Jakova, Vesne, Jelene, Ratka, Aleksandra pa i mladolike Tamare, ovo što se radi Crnoj Gori zaista je dobro. Čak odlično! Za Srbiju, razumije. Koristi ima i ruska politika, raznorazni tajkuni, bjelosvjetski inkvizitori politike i ekonomije, medija i elektronike. Ne može za Crnu Goru bolje biti od činjenice da Dritan putuje kod Prleta da dogovara Temeljni ugovor. To poniženje nije ništa u odnosu što Prle može da učini da Abazović realizuje svoju manjinsku vladu, nametne se kao spasilac poraza u koji je uveo svoju državu i izbjegne zakonske sankcije za koje zna da će mu biti problem. Kad-tad! Jer nije on samo izdao Crnu Goru, ili učinio da bude veleizdana njegovim dizanjem ruku. Lepeza je tu za koju javnost od njega samoga zna. Od onih famoznih 21 milion koje mu je neko, a ne zna ko, nudio da podrži bivšu vlast, pa do žestokog policijskog udara na mirne Cetinjane 5. septembra prošle godine. U sredini ima svega i svačega, a isplivaće kad postane jasno da su sadašnji otišli među bivše. Tako to uvijek biva u zemlji đe je čojstvo potpisalo temeljni ugovor među ljudima. Vjerujem da ćete se složiti sa ovom razboritom konstatacijom. Možda nije baš najistinitija, ali zar laž nije postao surogat za istinu? Zakleo bih se da jeste!

A prije nekoliko dana proradila je krv u Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti. Skočio je drenalin do te mjere da je lider ove ćutološke organizacije hitno spas potražio kod vojne ministarke. I evo ga! U cilju objedinjavanja naučnih potencijala, polazeći od zajedničkih interesa za unapređenje razvoja Crne Gore, Crnogorska akademija nauka i umjetnosti i Ministarstvo odbrane Crne Gore potpisali su danas Sporazum o saradnji.
Ako je tačno, a unaprijed se ograđujem zbog negativnog curenja pozitivnih informacija, Akademija će za ovaj sporazum dobiti na trajno korišćenje jedan tenk, dva beztrzajna i jedan trzajni top i kalašnjihov za čelnika institucije. Dobiće kažu, a nemam pojma koliko im je za vjerovat, i jedan Temeljni ugovor, temeljnijih od svih prethodnih. Ne samo da će moć, nego i ako učine kakvo čudo velje, recimo nekome nanesu kakvo zlu radnju, zasluženu po njihovom vjerovanju u svete litije, ako su plod nepoštovanja ličnosti i (ne)djela druga Prleta, njima se daje za pravo da se sklone u bogomolju  đe su zaštićeni ka da su arktički međedi. Pa ih takni ako smiješ, majčin sine.

S jedne strane topovi a s druge popovi. U sredini, zna se što je.

E Akademijo crnogorska, koja to odavno nijesi.

Spektakularni događaj vijeka dogodio se u Budvi. Caru Lazaru, preko puta domaćeg Carevića, faculetom je mahao antivakser Nole nacionale, sramno išćeranom iz sramne Asustralije samo zato što je slagao da je bio zaražen. Grdne zemlje i grdnih zakona. Bože lijepo li je bit naš ali na strani naše vlasti. Možeš što god oćeš. I Nole jednom kašičicom za pričest ka svaki litijaški ekspert.
Izabrao si sveti Nole, pa hodaj po instrukcijama velikog Domanovića. Neka su ti sretni puti!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Buster
29.01.2022-07:57 07:57

Igrale se delije na sred zemlje Srbije.
Izlaze iz kola koje bema kolovođu.

Makedonac
29.01.2022-08:21 08:21

STOP-STOP-!!Cetnicke Demokrate kopija -Karadzic- Mladic prvo idu na POPOVI-PA-TOPOVI-PA-LOPOVI Original Karadziceva skola pocinju sa Protestima uvrede drugih naroda i tako redom tom ludilu Cetnickim Demokratama svi zajedno reci STOP nedati im da se prosiruju oni su ka zarazna bolest brzo se moze PROSIRITI!

Onaj drugi
29.01.2022-11:25 11:25

Mandiću, osnivaćemo Akademiju nauka i umjetnosti Crne Gore (ANUCG).
canu čemo raspustiti! canu, ovaj prepredeni vukčević (namjerno sa malim slovima) i ostala “akademska” bulumenta treba biti na stubu srama kao kolaboracionisti, plaćenici i saradnici (rijetko ko iz nehata) okupatora, i to imenom, prezimenom i slikom, da ne bi slučajno neko od njih ušunjao u ANUCG.

Cajo
29.01.2022-13:16 13:16

Akademija jednako pandemija!
Odličan prikaz

Aloooo
29.01.2022-18:43 18:43

Svako malo 90 te nam orizivaju kreteni.
Do kad više?