Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Rastoder: Ispravna odluka DIK-a da ne prihvati kanditaturu manipulantu Spajiću

''Sinoćnom odlukom DIK-a da ne prihvati kanditaturu manipulantu Spajiću, smatram potpuno ispravnim i vjerujem da ovom odlukom dolaze bolja vremena za pravdu kako u izbornom zakonu tako i u sudstvu''

Predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama Esad Rastoder ocijenio je da je Držvna izborna komisija (DIK) pravilno postupila u slučaju predsjendičke kandidature lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića.

“Sinoćnom odlukom DIK-a da ne prihvati kanditaturu manipulantu Spajiću, smatram potpuno ispravnim i vjerujem da ovom odlukom dolaze bolja vremena za pravdu kako u izbornom zakonu tako i u sudstvu”, poručio je Rastoder.

Predizborni marketing i “halabuka koju je Spajić stvorio” nije ništa drugo, smatra Rastoder, negoli podizanje reitinga njegovog pokreta Evropa sad, mada je “on znao da ne može biti kandidat i da mu to Ustav i zakon ne dozvoljavaju.

“Kao što sam rekao i napisao i zadnji put i sada zastupam tezu da treba promijeniti zakon i dozvoliti svakom da bira i bude biran po mjestu rođenja, na to je trebao Spajić da misli dok je bio ministar pa da promijeni taj član u zakonu, no on tada nije ni mogao naslutiti da će biti osnivač nekog pokreta jer je mislio da će med teći u vladi apostola i bivšeg premijera Zdravka u nedogled”, ističe Rastoder.

Ponovio je da smatra odluku DIK-a u potpunosti ispravnom.

“Ujedno i pozivam sve istinske patriote svih vjera koji žive u Crnoj Gori da podrže kandidata koji će istinski voditi Crnu Goru u EU i učiniti sve da naša država istinski zakorači u demokratiju gdje će zavladati pravda, red i zakon jednak za sve”, zaključio je Rastoder.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve