Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Rakočević: Smjena Kentere – očajnički potez i pokušaj da se zamaskiraju tragovi

''Na taj način se poslala loša poruka međunarodnim partnerima i javnosti, ali i građanima Crne Gore''

Način na koji je smijenjen prvi čovjek Agencije za nacionalnu bezbjednost Savo Kentera upozorava na to da je postojao ili jak maligni uticaj sa strane ili je ANB bio na tragu nečega krupnog i da je ta brza smjena bio odgovor odlazećeg premijera Dritana Abazovića – očajnički potez da se zamaskiraju tragovi ili kupi vrijeme do novih izbora, kako bi ostao na poziciji, ocjenio je član Predsjedništva Socijaldemokrata Glavnog grada Marko Rakočević.

Na taj način se, kazao je Rakočević u emisiji “Pressing” na Gradskoj RTV, poslala loša poruka međunarodnim partnerima i javnosti, ali i građanima Crne Gore.

“Svjedoci smo da je ANB na čelu sa Kenterom u posljednje vrijeme bilježila rezultate – prekinut je lanac ruskih špijuna u Crnoj Gori. Umjesto da Kentera, koji je dobio pohvale šire javnosti za rad u proteklih šest mjeseci i uspio da povrati poljuljano povjerenje u Agenciju i bolje je pozicionira nije dobio nikakvu nagradu, dobio je kaznu u vidu smjene i to na telefonskoj sjednici uoči To Be Secure foruma”, navodi Rakočević.

Dodaje da to jasno govori da je država, na čelu sa 43. Vladom, definitivno potonula u mulj iz kojeg su jedini izlaz vanredni izbori.

Staroj većini, kako navodi, odgovara status quo.

“Njima je to plivanje u mutnom koje im odgovara kako bi ostvarili partikularne partijske interese što duže budu na vlasti”, poručuje Rakočević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve