Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Šehović: Društveni napredak moguć je samo kada rodna ravnopravnost postane naša realnost

''Međunarodni dan žena nije samo prilika da odamo počast ženama koje su se borile za jednake mogućnosti, već i trenutak kada naše zajedničke ideale pretvaramo u stvarnost, u svijet gdje su rodna ravnopravnost i socijalna pravda ne samo težnje, već stvarni uslovi života''

Predsjednik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović je, povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, uputio čestitku svim građankama Crne Gore.

”Sa dubokim poštovanjem obilježavamo dan koji zapravo simbolizuje temeljne vrijednosti socijaldemokratije – jednakost, pravdu i solidarnost. Međunarodni dan žena nije samo prilika da odamo počast ženama koje su se borile za jednake mogućnosti, već i trenutak kada naše zajedničke ideale pretvaramo u stvarnost, u svijet gdje su rodna ravnopravnost i socijalna pravda ne samo težnje, već stvarni uslovi života”, kazao je Šehović.

On je dodao da se socijaldemokratija temelji na uvjerenju da je društveni napredak moguć samo kroz promovisanje ravnopravnosti među polovima i osnaživanje svih članova društva.

”U tom duhu, na današnji dan još snažnije ističemo svoju posvećenost stvaranju okruženja u kojem svaka žena ima priliku za ravnopravno učešće u političkom i društvenom životu. Naša misija je učiniti diskriminaciju i nasilje nad ženama reliktima prošlosti. Svjesni smo da je borba za prava žena kontinuirana borba koja zahtijeva stalnu posvećenost i akciju. Zato ćemo uvijek biti saveznici u težnji ka usvajanju i implementaciji zakona koji garantuju rodnu ravnopravnost, ekonomsko osnaživanje žena i njihovu zaštitu od svih oblika nasilja. Socijaldemokratija teži društvu u kojem su mogućnosti neograničene, a potencijal svake osobe je priznat i cijenjen”, poručio je lider Socijaldemokrata.

On se zahvalio svim hrabrim ženama Crne Gore koje, kako je rekao, svojom svakodnevnom borbom, radom i predanošću oblikuju bolje sjutra za sve nas.

”Neka 8. mart bude dan kada se obnavlja naša zajednička obaveza prema izgradnji pravednijeg i ravnopravnijeg društva. Srećan 8. mart”, zaključio je Šehović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve