Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Nenezić: Ne može se zarad političke kalkulacije igrati sa ugledom države

Nenezić je pozvao dio vladajuće većine da se odrede u odnosu na jasno kršenje Ustava i zakona Crne Gore

Već nekoliko puta sam u svojim obraćanjima naveo da je očigledno da Andrija Mandić rukovodi vladajućom većinom u Crnoj Gori, poručio je poslanik Socijaldemokrata (SD) Branislav Nenezić na konferenciji za medije, povodom podnijete krivične prijave protiv predsjednika Skupštine Andrije Mandića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloplupotreba službenog položaja.

„Jasno je da se politička elita koja radi pod palicom vlasti u Beogradu nije pomirila sa činjenicom i svime onim što se desilo 2006. godine kada je Crna Gora obnovila svoju nezavisnost. Scenario koji smo imali krajem 80. godina prošlog vijeka u gotovo svim republikama i pokrajinama Jugoslavije, isti naručioci i na isti način, istim “folklorom” žele vratiti nestabilnost na ovim prostorima. Premijer Spajić u svojim jeftinim, a za njega “cool” nastupima pokušava da glumeći eksperta koji ne zeli da gubi vrijeme “ustavnim i državnim pitanjima” već želi navodno da se bavi ekonomskim razvojem, samo pokazuje svoju političku nezrelost, nemoć i zavisnost u odnosu na lidera Nove srpske demokratije”, kazao je Nenezić.

Nenezić je pozvao dio vladajuće većine da se odrede u odnosu na jasno kršenje Ustava i zakona Crne Gore.

„Želim jasno da ponovim ono što sam ranije istakao u svom nastupu u ovom uvaženom domu, da dio vladajuće većine na čelu sa Pokretom Evropa sad, Demokratskom Crnom Gorom i Albanskim forumom treba jasno da kažu svim građanima Crne Gore, a prije svega svojim biračima, da li podržavaju evidentno i jasno kršenje Ustava i zakona Crne Gore na način što se u Skupštini Crne Gore ističu zastave druge zemlje. Neka poslanici Evrope sad, Demokrata i Albanskog foruma pokažu karakter i odgovore na ovo jasno pitanje, jer ćutanje je u ovom slučaju jasno odobravanje ne samo kršenja Ustava, nego i činjenja krivičnog djela protiv Crne Gore od strane predstavnika nekadašnjeg Demokratskog fronta”, rekao je Nenezić.

On je dodao da se zarad funkcionerskih fotelja “ne može igrati sa ugledom države”.

„Ne može se zarad političke kalkulacije, političkog šićarenja i funkcionerskih fotelja igrati sa ugledom države, države koju vam je nažalost pripala čast da predstavljate iako su do prije par mjeseci neki od vas negirali i njeno postojanje. Šta reći tek za one među vama, čije su grudi natekle od udaranja i busanja od crnogorstva u kampanji za parlamentarne izbore? Šta bi gospodo? Šta se desilo sa orlom na reveru? I da budem do kraja jasan, svako u Crnoj Gori treba da ima pravo da živi slobodno, sloboda je nešto za šta su, upravo pod zlatnim orlom i crvenom bojom ginuli naši preci da bi mi danas mogli da budemo svoji na svome. Ne morate je voljeti, niste je ni željeli u ovom obliku organizovanja 2006. godine, ali je morate poštovati! Nadam se da će tako smatrati i u tužilaštvu”, zaključio je Nenezić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kotorsnin
15.02.2024-15:50 15:50

Naravno da se zarad političke karijere
ne može igrati sa državom!
Pa što onda kaže: Spajić, Mandić iMilatović?
Da čekamo, do kada?