Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Raičević u Burgasu: Intenziviranje saradnje i razmjena iskustava u oblastima od zajedničkog interesa

Tokom dvodnevne posjete, Raičević se susreo sa gradonačelnikom Nikolovim i njegovim saradnicima, kao i sa predstavnicima menadžmenta Luke Burgas, koja je ujedno najveća luka na Crnom moru

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević boravi u zvaničnoj posjeti Burgasu na poziv gradonačelnika Dimitrija Nikolova, sa ciljem jačanja veza i uspostavljanja saradnje u realizaciji brojnih projekata od zajedničkog interesa, te pokretanja procesa bratimljenja ovih gradova.

Tokom dvodnevne posjete, Raičević se susreo sa gradonačelnikom Nikolovim i njegovim saradnicima, kao i sa predstavnicima menadžmenta Luke Burgas, koja je ujedno najveća luka na Crnom moru. ​

U fokusu sastanaka bila su pitanja snaženja ekonomskih aktivnosti, saradnje u oblasti kulture, ali i razmjena iskustava u implementaciji koncepta pametnog javnog transporta.

“Posebno važna tema tokom susreta ticala se i uspješnosti Burgasa i države Bugarske u korišćenju strukturalnih EU fondova, a čije iskustvo i dobra praksa predstavljaju važan resurs u pogledu razmjene informacija i znanja, koje će doprinijeti tome da Bar i Crna Gora budu adekvatno pripremljeni za korišćenje ovih fondova nakon prijema u članstvo u zajednicu evropskih naroda”, saopšteno je iz opštine.

Ocjenjujući da postoji veliki prostor za razvoj partnerstva, Raičević i Nikolov su afirmisali obostranu posvećenost ovom procesu koji može podstaći ostvarenje strateških vizija i planova, te unaprijeđenje kvaliteta života za građane Bara i Burgasa.

Tokom susreta sa predstavnicima menadžmenta Luke Burgas razmijenjena su iskustva o načinima funkcionisanja i poslovanja, sa posebnim akcentom na kruzing aktivnosti i važnost kvalitetnih lučkih usluga za servisiranje brodova na kružnom putovanju.

Pored predsjednika Raičevića, u delegaciji koja boravi u Burgasu su i ambasador Bugarske u Crnoj Gori Stefan Dimitrov i počasni konzul Bugarske u Crnoj Gori Novica Jovović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve