Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

Opština Bar: Raičević otvorio 26. Festival vina i ukljeve

Raičević je iskoristio priliku da se zahvali organizacionom odboru, Turističkoj organizaciji Bar, a posebno Crmničankama i Crmničanima koji su danas ovdje uprkos ne tako sjajnim vremenskim prilikama te dodao da je siguran da će posjetioci uživati u svemu što su organizatori pripremili

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević danas je otvorio 26. izdanje Festivala vina i ukljeve, tradicionalnu crmničku i barsku manifestaciju koja lokalnim vinogradarima i ribarima omogućava prezentovanje svojih proizvoda, a brojnim posjetiocima uživanje uz autentičnu trpezu i bogat kulturno-umjetnički program.

Predsjednik Raičević je naglasio da su Crmničanke i Crmničani uspjeli da kreiraju jedinstveni proizvod i da pored nečega što je gastronomija po kojoj se ovaj kraj prepoznaje, ponude i jedinstveni turistički porizvod koji privlači sve veći broj turista iz zapadne Evrope te dodao da će se svake naredne godine festival organizovati u martu, sa ciljem da se otvaranjem festivala najavi i skori početak ljetnje turističke sezone.

Raičević je iskoristio priliku da se zahvali organizacionom odboru, Turističkoj organizaciji Bar, a posebno Crmničankama i Crmničanima koji su danas ovdje uprkos ne tako sjajnim vremenskim prilikama te dodao da je siguran da će posjetioci uživati u svemu što su organizatori pripremili.

Prisutne je pozdravio i predsjednik MZ Crmnica Tomo Ukšanović a nakon otvaranja posjetioci su uživali u programu koji su priredili Folklorni ansambl “Rumija”, pjesnik i humorista Rajko Joličić, te nastupi interpretatorke izvorne muzike Tanje Šeter, regionalno popularnog pjevača Baneta Mojićevića, kao i pjevača crnogorskih pjesama Nikole Buškovića.

Festival će trajati i sjutra kada je planirana dodjela nagrada za najbolje vino, nastupi pop pjevačice Eme Čivović, zatim Kneza a za završnicu je predviđen nastup Cuba benda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
MRČO
10.03.2024-06:42 06:42

ZAŠTO OĐE NEMA NIJEDAN JELEK I OPANAK? ĐE JE SULJO MUSTAFIĆ U DIMIJAMA?MNOGO NEDOSTATAKA ZA JEDNU OVAKVU PRIREDBU.

Aldo Moro
10.03.2024-13:43 13:43
Reply to  MRČO

Kad bude festival Paprika u Leskovac bitce Jelak i Opanak podji pa udri i trbunjaj dok te noge nose !!