Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Raičević čestitao Dan državnosti: Ostajemo čvrsto na braniku vrijednosti antifašizma, građanske države, slobodnog i otvorenog društva

Crna Gora je, kako je istakao, uvijek je znala da je vrijednost slobode neprolazna vrijednost za koju se uvijek iznova mora boriti i ljubomorno je čuvati kao najvrijedniju stvar sa kojom je vjekovima opstajala i opstala

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević svim građankama i građanima Bara i Crne Gore, dijaspori širom svijeta, u ime Opštine Bar i svoje lično ime, uputio je srdačne čestitke povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore i antifašističkog ustanka crnogorskog naroda.

“Najsvjetlije tradicije i najčvršći temelji crnogorske države snažno su isprepletani upravo kroz ovaj datum. Ovo je dan kada je na Berlinskom kongresu 1878. Crna Gora međunarodno priznata kao suverena država ali i dan kada je 1941. Crna Gora potvrdila da u svakom vremenu nosi neugasivu luču slobode u svojim njedrima, podižući, prva u porobljenoj Evropi, ustanak protiv zla fašizma”, naveo je Raičević.

Crna Gora je, kako je istakao, uvijek je znala da je vrijednost slobode neprolazna vrijednost za koju se uvijek iznova mora boriti i ljubomorno je čuvati kao najvrijedniju stvar sa kojom je vjekovima opstajala i opstala.

“Svjesni ogromne žrtve koju su generacije položile da bi mi danas živjeli u miru i pod svojim barjakom, ostajemo čvrsto na braniku vrijednosti antifašizma, građanske države, slobodnog i otvorenog društva u kojem ima mjesta za sve, bez obzira na bilo koju različitost”, kazao je Raičević.

Takođe, dodaje, ponosan sam što je baš Bar grad u kojem je začeta i prva crnogorska država sa Tuđemilskom bitkom, grad u kojem pukla prva ustanička puška 13. jula i grad koji je i danas primjer kako skladno i zajedno, jedni uz druge i jedni za druge, žive sve vjere i nacije, prihvatajući razliku kao najveće bogatstvo i temelj sigurne budućnosti i vječnosti naše države.

“Da je vječna Crna Gora”, stoji u čestitki Raičevića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve