Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Radunović: Krivokapić može ostati premijer pod određenim okolnostima

Istakao da će se svi potruditi da ne bude novih izbora, dodajući da se nada da će postići dogovor

Poslanik Demokratskog fronta DF Slaven Radunović kazao je na A1 TV da se predstavnici vladajuće većine mogu dogovoriti da premijer Zdravko Krivokapić ostane na toj funkciji pod određenim okolnostima, ako to bude dominantno raspoloženje onih koji budu pregovarali sljedeće nedjelje.

On je istakao da će se svi potruditi da ne bude novih izbora, dodajući da se nada da će postići dogovor.

“Pregovori su pregovori – tu treba da se nađe zajednički jezik svih 41 poslanika. Mi smo stava da ova Vlada više ne zaslužuje da radi dalje. Ima tu nekoliko ministara s čijim smo radom mi zadovoljni. Naravno, i oni bi pali zajedno s Vladom, ali to ne znači da neki od njih ne bi mogli biti u novoj Vladi. Tražićemo najefikasnije rješenje. Smatramo da je ono neodržavanje novih izbora, mislimo da 41 poslanik može izabrati novu i snažnu Vladu u kojoj bi sjedjeli uglavnom političari i koja bi mogla da sprovodi reforme”, rekao je Radunović.

Prema njegovim riječima, ako pregovori većine prođu kako treba, onda mogu sjesti za sto sa predstavnicima opozicije i probati da izaberu najvažnije funkcionere u državi koji se biraju dvotrećinskom većinom.

“Mislimo da mi iz većine možemo da usaglasimo stavove po osnovnim pitanjima, da eventualno dođemo do platforme za pregovore sa opozicijom, pa tek onda da sjednemo sa Milom Đukanovićem i njegovim partnerima. Mislimo da sa njim treba sjesti samo kad je to apsolutno nužno kad se traži dvotrećinska većina. Ako prođe sve kako treba onda bi mogli da se vidimo i sa Đukanovićem i ostalim predsjednicima partija manjina, pa da vidimo možemo li da izaberemo najvažnije funkcionere u državi koji se biraju dvotrećinskom većinom”, poručio je Radunović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Parola
30.06.2021-23:23 23:23

Vi nikad vise vladat necete CG nacionaliste fasisticke Cetnike kao sto si ti sa DF nijedan narod ne zeli ni srest a nedaj boze pravit KOALICIJU vas svija pocerat u SIBIR na prinudni rad.!

Ha20
01.07.2021-06:38 06:38

Tik tak, tik tak. Kazaljka sata pokazuje pet minuta do dvanaest. A poslije dvanaest je sve proslost……………………

Dado
01.07.2021-07:38 07:38

Radunovicu,drzite rijec svaka vam cast!!! Oplakah!!