Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Radulović: Ne nasijedajte na provokacije mržnje, naše lično pravo je za koga ćemo glasati

On podsjeća na poruku svetog apostola Pavla koji u poslanici Efežanima kaže: “Blagosiljajte, ne proklinjite“

Izjava sveštenika Srpske pravoslavne crkve Miajla Backovića da oni koji na predstojećim izborima daju glas DPS-u, odnosno strankama koje su izglasale Zakon o slobodi vjeroispovijesti, na sebe i svoje porodice prenose prokletstvo Svetog Vasilija Ostroškog i Svetog Petra Cetinjskog, za sveštenika Carigradske patrijaršije, inače rođenog Baranina, Milana Radulovića je jasna poruka mržnje.

“To je Jasenovac, Srebrenica, Banjica, to je ubijanje zarobljenika, duša, mržnja. Bog je ljubav, Bog nije Hitler”, navodi Radulović.

On podsjeća na poruku svetog apostola Pavla koji u poslanici Efežanima kaže: “Blagosiljajte, ne proklinjite“.

“Zar ćemo slušati neke provokacije slične toj ili riječi svetog apostola Pavla? Zar će se crkva miješati u politiku? Ko ima pravo da nam oduzme naše lično pravo za koga ćemo glasati i da nas ucjenjuje proklestvima”, pita se Radulović.

On građanima poručuje da ne nasijedaju na provokacije mržnje.

“Ako neko nema mir u duši, on vam ne može dati njegov mir. Hristos je rekao mir vam svoj ostavljam, mir vam svoj dajem. Hristos je put istina i život, sve ostalo je laž. Svaka vlast je od Boga. Ne postoji nijedna vlast na zemlji da nije od Boga. Kako ćemo pomoći državnim vlastima? Isključivo molitvom, na liturgiju”, ističe Radulović.

Poručuje da crkva vlast treba u Crnoj Gori da se moli za državnu.

“Mi smo ljudi grešni, nema čovjeka bez grijeha. Ne osuđujmo nikoga, ne osuđujmo predstavnike državnih vlasti i birajmo onoga koga sami želimo, po slobodnoj vjeri, ne po ucjeni “da će nam se ruke do ramena osušiti i da će nam zvoniti u glavi”. Koja je to mržnja?! Nikada to ne prihvatite, znajte da je crkva protiv toga! Svaka crkva je protiv govora mržnje. Zato, draga braćo i sestre, ne nasijedajte na takav govor mržnje”, poručuje Radulović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve