Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Radovanić poručio DF-u: Vi ne branite Srbe već mandate

Radovanić poručuje da skrivanje DF-a iza crkve potvrđuje i sveštenstvo jer ono javno istupa sa molbama da ih DF ne zloupotrebljava u političke svrhe

Demokratski front kao politička skupina odavno je provaljena i ne treba da se kriju iza crkve niti iza pravoslavnog naroda jer svi časni i dostojanstveni građani žrtve su sistema kojeg oni afirmišu, poručio je Mileta Radovanić, generalni sekretar URA odgovarajući na prozivke Jovana Vučurovića, portparola Nove srpske demokratije.

foto-rtcg.me

Poslanik Demokratskog fronta Vučurović danas je kazao kako pravoslavni narod u Crnoj Gori ima mnogo neprijatelja.

“To vidimo i po hapšenju vladika i sveštenstva SPC i brutalnim akcijama režima protiv pravoslavnog naroda. Među režimskim i antisrpskim protuvama, ničim izazvan, osim služenjem dukljanstvu i DPS-u, opet se našao Dritan Abazović, koji se otvoreno veseli i naslađuje torturi kojoj su izloženi SPC, DF i pravoslavni vjernici, i u ovom teškom trenutku otvara sukob u opoziciji”, rekao je Vučurović.

Radovanić poručuje da skrivanje DF-a iza crkve potvrđuje i sveštenstvo jer ono javno istupa sa molbama da ih DF ne zloupotrebljava u političke svrhe.

On ističe da je postalo očigledno da DF zajedno sa DPS-om i svojim mentorima, u isto tako zarobljenom režimu u Beogradu, završava posao isključivo Milu Đukanoviću i njegovom političkom bratu blizancu kojeg čekaju izbori.

“Ako vi mislite da je u redu pozivanje na oružje i ratne drugove onda vi danas ne zaslužujete da se bavite politikom. Podsjetiću Vas gospodine Vučuroviću da vas je URA kad god se činila nepravda nad Vama ili Vašom političkom grupacijom branila. Kada nije bilo nijedne stranke, pa čak i one koji se ideološki bliske vama, da ukažu na progon koji vam se zaista dešavao URA, i ako na sreću daleko od vaše politike, je bila tu da stane u vašu odbranu”, poručio je Radovanić.

On je naglasio da je predsjednik URE Dritan Abazović, kako je i sam DF više puta ponovio, a lako je provjerljivo bio i ostao jedini poslanik koji je iz redova nesrpskog naroda govorio o diskriminaciji Srba u Crnoj Gori.

“Ako ne vjerujete nama pogledajte sopstvene izjave vaših funkcionera. Gospodine Vučuroviću vi ste po svemu sudeći jedna nepopravljiva retrogradna družina od koje štete ima cjelokupna Crna Gora a ponajviše narod koji navodno predstavljate”, saopštio je Radovanić.

Poručio je da DF ne brani ništa osim svojih mandata i uloge profesionalne opozicije koja, kako ističe, ne može posatati vlast a koju toliko sebično čuva.

“URA je bila i ostala građanska partija koja će biti na braniku svih građana bez obzira na njihovu vjersku i nacionalnu pripadnost i bez uvijanja uvijek ukazivati na nepravde koje im se dešavaju. Tako i u slučaju hapšenja sveštenika, Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili socijalnih nepravdi naša reakcija nikada neće izostati”, dodao je Radovanić.

Na kraju poručuje DF-u da “ako ste opozicija nemojte raditi ovo što radite i spašavati kriminalni režim a ako niste kao što se predstavljate ozvaničite više koaliciju sa DPS-om jer igrate na istu loptu”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve