Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Radonić: Epidemijska situacija u Nikšiću alarmantna, državni organi moraju biti odgovorni

Radonić je kandidatkinja odbornicu liste Evropski tim za Nikšić

Posljednja dva dana Crna Gora, država koja prema zvaničnom popisu ima nešto preko 620.000 stanovnika, je pretrpjela veliki gubitak, 25 naših građana preminulo je od posljedica koronavirusa, saopštila je danas kandidatkinja za odbornicu liste Evropski tim za Nikšić dr Ivana Radonić.

Ona je istakla da je epidemiološka situacija u Nikšiću alarmantna i da smo svjedoci svakodnevnog porasta novooboljelih, da raste broj pacijenata koji se pregledaju u Kovid centru Doma zdravlja, broj kućnih posjeta, kao i broj pacijenata koji primaju terapiju u ambulantnim uslovima.

“Ono što je najalarmantnije je porast broja pacijenata sa teškom kliničkom slikom koji zahtijevaju hospitalizaciju, čiji broj će, ako se nastavi ovakav trend, prevazići trenutni kapacitet od 105 bolesničkih postelja. U takvoj situaciji nikšićki zdravstveni sistem neće moći izaći u susret svim građanima kojima budu potrebni zdravstvena zaštita i pomoć”, rekla je kandidatkinja za odbornicu liste Evropski tim za Nikšić.

Ona je ocijenila da je odgovornost za ovakvo stanje na svim građanima, ali prije svega na vrhu državne izvršne vlasti, te istakla da populizam i politički interes stavljaju ispred interesa javnog zdravlja.

“Tako mi danas živimo u državi čije su granice širom otvorene, gdje se selektivno prihvataju donacije vakcina kao da svaka od njih ne znači sačuvani ljudski život, izloženi riziku da dođemo u situaciju da u zdravstvenim ustanovama nemamo prijeko potrebnih ljekova. I šta se dešava? Izostaju pravi odgovori, institucije sistema kao da ne postoje”, podsjetila je.

Prema njenim riječima, ne smije se raditi selektivno, državni organi moraju biti odgovorni i raditi svoj posao sve dok su u mandatu.

“Ako nijesu spremni i sposobni za tako nešto, pošteno je da podnesu ostavke”, zaključila je Radonić, poručujući sugrađanima poručuje da misle na svoje zdravlje i zdravlje drugih, odgovorno se prijave za vakcinaciju i poštuju propisane mjere.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve