Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Odbornici Evropskog tima za Nikšić predali inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti odluka usvojenih na sjednici SO

''Sve što rade - rade na silu, bahatost, bez znanja i mimo zakona i donose nezakonite odluke, koje proizvode dalji pravni haos i dovode lokalna preduzeća i zaposlene u njima u neizvjestan položaj, bez regulisanih prava i obaveza''

Na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Nikšić, Klub odbornika Evropski tim za Nikšić, tražio je povlačenje odluke Agencije za projektovanje i planiranje o promjeni oblika društva, kao i Statut Agencije sa dnevnog reda jer je, prema njihovoj ocjeni, protivustavna, protivzakonita i „u krajnjem nepismena“.

– Kako lokalne vlastodršce ne interesuju ni Ustav, ni zakoni, niti poštovanje ovih akata, odbornici vlasti usvojili su i takve odluke, a mi smo danas predali inicijativu Ustavnom sudu za ocjenu njihove ustavnosti i zakonitosti. Koliko neznanje, neprofesionalizam i pravna hajdučija vladaju u lokalnoj upravi Nikšića, pokazali smo argumentovano, a na sve to onaj koji je trebalo dati objašnjenja za takvo činjenje jednostavno kaže “neću odgovarati” – naveli su u saopštenju.

Njima su poručili da će odgovarati pred sudovima Crne Gore i pred građanima Nikšića – „jer tu su da rade u interesu grada i da odgovaraju na sva pitanja, iako najčešće niti umiju odgovoriti, niti imaju odgovora“.

– Sve što rade – rade na silu, bahatost, bez znanja i mimo zakona i donose nezakonite odluke, koje proizvode dalji pravni haos i dovode lokalna preduzeća i zaposlene u njima u neizvjestan položaj, bez regulisanih prava i obaveza. No htjeli, ne htjeli moraće odgovoriti i odgovarati za svu nestručnost, neznanje ili namjerno kršenje propisa – zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve