Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Radev – Đurović: Bugarska spremna da pruži podršku u oblasti obrazovanja crnogorskih oficira i vojnika

Kako je saopšteno iz Skupštine, Đurović je zahvalila na gostoprimstvu i istakla da je jako važno što frekventne političke posjete nisu prekinute i pored pandemije korona virusa

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović sastala se danas u Sofiji sa predsjednikom Republike Bugarske Rumenom Radevim.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Đurović je zahvalila na gostoprimstvu i istakla da je jako važno što frekventne političke posjete nisu prekinute i pored pandemije korona virusa.

Ona je potencirala neupitnu pomoć i podršku Republike Bugarske procesu evropskih integracija Crne Gore, te istakla da dodatnu vrijednost odnosima dvije zemlje daje članstvo u NATO savezu.

Pored brojnih drugih oblasti u kojima je moguće ostvariti saradnju, Đurović je informisala sagovornika da je “Crna Gora uspostavila pravni okvir za privlačenje digitalnih nomada, te da bi u tom smislu cijenila razmjenu iskustava sa Bugarskom”.

Predsjednik Bugarske, Radev je istakao važnost posjete Đurović u kontekstu unapređenja ukupnih odnosa dvije zemlje i ukazao da je Bugarska uvijek bila prijatelj i podržavalac Crne Gore.

On je naročito naglasio saradnju dvije zemlje u okviru NATO-a i izrazio zadovoljstvo što je krajem januara 2023. godine prvi kontigent sa 33 pripadnika Vojske Crne Gore upućen u NATO aktivnost Pojačane budnosti u Bugarskoj, gdje će biti u sastavu multinacionalne borbene grupe pod komandom Italije.

Radev je saopštio da je Bugarska spremna i da pruži podršku u oblasti obrazovanja crnogorskih oficira i vojnika.

“Sagovornici su razmijenili mišljenja i o potrebi organizovanja poslovnog foruma koji bi okupio privrednike iz obije zemlje kako bi se pokrenuli konkretni projekti koji bi bili od koristi i za Crnu Goru i za Bugarsku”, saopšteno je iz Skupštine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve