Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Rabrenović: Krnja, neligitimna Vlada koristi posljednje trenutke da podržava rusku agresiju na suverenu državu

Krnja nelegitimna Vlada u tehničkom mandatu ne prestaje da ponižava građane Crne Gore i da otvoreno iskazuje svoj proruski karakter čime cijelom svijetu želi pokazati da naša država ne poštuje međunarodno pravo, konvencije i ljudska prava, smatra Jovan Rabrenović, član Predsjedništva Liberalne partije

Krnja nelegitimna Vlada u tehničkom mandatu ne prestaje da ponižava građane Crne Gore i da otvoreno iskazuje svoj proruski karakter čime cijelom svijetu želi pokazati da naša država ne poštuje međunarodno pravo, konvencije i ljudska prava, smatra Jovan Rabrenović, član Predsjedništva Liberalne partije.

“Njihova namjera je jasna i sažeta u naumu da se omogući da dominantne budu dezinformacije i promocija agresije koju ruski mediji svakodnevno šire. Odlazeća vlada nema namjeru postupiti po obavezujućim zaključcima Savjeta Evropske unije od 1. marta 2022.godine o restriktivnim mjerama za medije koji dolaze iz Rusije i preko kojih se vrši otvorena propaganda ruske agresije na Ukrajinu”, istakao je on.

Prema njegovim riječima, sramnoj odlazećoj vladi zadatak je da do zadnjeg trenutka svoga anticrnogorskog angažmana uradi sve kako bi nas što dalje i više distancirali od Evropske unije, zapadne civilizacije i društva uređenih demokratskih država.

“Sada već otvorenim podržavanjem ruske agresije na Ukrajinu potvrdili su da su najveća crnogorska sramota i da će ih istorija pamtiti kao podržavaoce autokratskih totalitarnih režima i negatore suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti međunarodno priznatih država i njihovih granica”, istakao je Rabrenović.

Naivno je, naglašava on, bilo očekivati da će bratija predvođena kvazivjerskim fanaticima poput Zdravka Krivokapića, Vesne Bratić, Stijovića, Milatovića, Spaića i ostalih nepomenutih ali podjednako odgovornih, nakon godinu i po otvorene anticrnogorske politike, uraditi nešto po čemu bi ih građani Crne Gore i civilizovanog svijeta mogli pamtiti.

“Nedonošenjem odluke o zabrani emitovanja i reemitovanja ruskih propagandističkih kanala, odnosno ograničenju njihovih programsklih sadržaja potvrđujete da ste saizvršioci agresije, uništavanja gradova, razaranja škola, vrtića i bolnica, ubijanja civila i egzodusa miliona ukrajinskih izbjeglica. Nema mjesta u carstvu nebeskom za one koji mogu podržavati i smrt nedužnih i opravdavati zločine nad narodom bilo kojim narodom Ukrajine”, zaključio je Rabrenović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve