Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

PzP: Ni Žugić ne sumnja u stručnost Medojevića, ali…

Odabir Medojevića za člana Odbora direktora Prve banke, prema njihovim riječima, ne zavisi isključivo od guvernera CBCG.

Iz Pokreta za promjene saopštili su da guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić ne sumnja u stručnost jednog od lidera DF-a Nebojše Medojevića kao kandidata za člana Odbora direktora Prve banke, ali se poziva na formalne uslove koje je neophodno ispuniti.

“Ni guverner CBCG Radoje Žugić ne sumnja u stručnost Medojevića, ali se poziva na formalne uslove. Ti formani uslovi nijesu važili kada su imenovani Radmila Vojvodić, Sito Rakočević i Vuk Rajković za članove Borda Prve banke, ili kada je imenovana viceguvernerka Kalezić i Radović”, saopšteno je iz Pokreta za promjene.

Odabir Medojevića za člana Odbora direktora Prve banke, prema njihovim riječima, ne zavisi isključivo od guvernera CBCG.

“Očigledno je da guverner CBCG jednostavno mora da ispuni naređenje pravog i jedinog guvernera Centralne banke i vlasnika Prve banke Aca Đukanovića, koji bi prije bombu bacio na banku nego da dopusti da Medojević pregleda poslovne knjige Prve banke”, poručuje se u saopštenju.

Izdvajaju dio o dislokaciji toskične aktive (nenaplativih kredita) i otpise kredita.

“Dok se Krivokapić i Spajić bave osnivanjem svoje stranke, zbog zabrinjavajućih indikatora poslovanja Prve banke ugroženi su depoziti države, državnih ustanova, fondova, preduzeća koji mogu propasti ulaskom u stečaj Prve banke”, dodaje se u saopštenju.

Poručuju da se jedino novo rukovodstvo EPCG i DF brinu o državnoj imovini i interesima.

“Ostalima iz bivše i nove Vlade najvažniji su interesi prve i druge familije”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve