Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

PRVI OPERATIVAC SS U PANIČNOM STRAHU: Pričom o ”temeljnom ugovoru” pokušava od sebe da odagna Đedovu kletvu!?

Upravo se današnja izjava, za koju zna da je laž, može protumačiti kao pokušaj da Džomić sebe utješi, ili da odagna strah od kletve pokojnog Amfilohija Radovića, čiji je amanet pogazio i dozvolio beogradskoj centrali SS da takozvani ''temeljni ugovor'' isprepravlja po njihovom nahođenju

Prvi operativac svetosavske sekte (SS), poznate pod akronimom SPC, svetosavski vrač i nadriepidemiolog, protojerej-stavrofor Velibor Džomić izmiljeo je danas iz ilegale da bi izjavom oko takozvanog ”temeljnog ugovora” pokušao da odagna panični strah od kletve pokojnog Amfilohija Radovića.

Džomić, kojeg kletva proganja jer je pogazio amanet svog pokojnog šefa Radovića, izjavio je da su prava i interesi takozvane SPC u Crnoj Gori zaštićeni ”temeljnim ugovorom” koji je crkva potpisala sa državom.

“Identitet, pravi subjektivitet, istorijski kontinuitet, puna unutrašnja autonomija, kanonska vezanost za Sveti arhijerejski sabor, Sinod i patrijarha srpskog su ovim ugovorom dodatno zaštićeni, kao i prava i slobode klirika i laika”, rekao je Džomić za Politiku.

On je takođe govorio i da ako se postavi pitanje zaključenja ugovora sa ”Crnogorskom pravoslavnom crkvom (CPC) onda se otvara i pitanje obaveze zaključenja ugovora i sa nekim novim vjerskim zajednicama koje su ‘pozajmile’ nazive nekih drugih crkava i vjerskih zajednica”.

Kako saznaje portal Aktuelno, sva ova priča za koju zna da je laž jer je ”temeljni ugovor” ništavan, i naprasni javni nastupi nakon mjeseci provedenih u ilegali u kojoj je boravio pošto je umro njegov šef i bliski saradnik Amfilohije Radoivć, nijesu ništa drugo nego pokušaji da se odagna strah od kletve koja mu visi nad galvom kao Damoklov mač!

Kako je portalu Aktuelno ranije pisao, među pripadnicima SPC u Crnoj Gori sve jače odjekuje priča o ’’pogaženom’’ amanetu pokojnog lidera crnogorske filijale SPC Amfilohija.

Potpisanim ugovorom između SPC i odlazećeg premijera Dritana Abazovića, u potpunosti je poništeno nasljeđe pokojnog Amfilohija koji je planirao i gotovo pripremio teren za potpisivanje dokumenta sa ,,Pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori“. Taj termin je izbačen iz ugovora, i zamjenjen nazivom Srpska pravoslavna crkva (SPC).

Da li je za izdaju Amfilohija uzeo 30 srebrenjaka od Vučića i Perića?

Takođe, ugovorom je ukinut Episkopski savjet Pravoslavne crkve u Crnoj Gori kao i titula arhiepiskopa, koju je nosio pokojni Amfilohije Radović.

Odlukom centrale SS o ukidanju Episkopskog savjeta u Crnoj Gori, koja je potvrđena „temeljnim ugovorom“, izvršena je jaka centralizacija nove uprave takozvane SPC, a Mitropolija crnogorsko-primorska, nekada druga po rangu u SPC, svedena je na nivo episkopije. Odnosno – ponižena je.

Džomić izdejstvovao brisanje Amfilohijevog amaneta

Mnogi prećutkuju i okolnost da je sve ovo omogućeno jer je na čelo crnogorske filijale SPC takozvane MCP postavljen Jovan Nedostojni Mićović, alijas Joanikije, što nije bila želja pokojnog Amfilohija.

Ali, kako saznaje portal Aktuelno, Joanikije ipak nije označen kao glavni krivac za izdaju Amfilohijevog amaneta jer se, kako nam je rečeno, radi o ’’intelektualno limitiranoj osobi’’ i ’’patološkom poslušniku’’ kome se slijepo izvršavanje komandi ne može uzeti za zlo.

Kao krivca broj jedan za izdaju Amfilohija srpski korpus lojalan pokojnom Radoviću označio je upravo prvog operativca SS protojereja-stavrofora – Velibora Džomića!

Kako su ranije kazali naši izvori iz amfilohijevskog korpusa takozvane SPC, Džomić je najzaslužniji za sastavljanje ovako ’’nakaradnog temeljnog ugovora’’.

’’Džomić je sastavljao temeljni ugovor i iz njega, po nalogu Beograda, izbacio sve što mu je Đedo rekao da stavi kao dio njegovog amaneta. Njegova izdaja je još veća ako se zna da je, navodno, dok je Amfilohije bio živ bio njegova desna ruka i čovjek od povjerenja. To što ga je ovako olako izdao govori najviše o Džomiću, plitkoći njegove vjere i moralnih svjetonazora’’, rekli su još ranije naši izvori.

Zapitali su se ’’da li Džomić mirno spava i da li se boji Đedove kletve?’’.

Kako se čini, upravo se današnja izjava, za koju zna da je laž, može protumačiti kao pokušaj da Džomić sebe utješi, ili da odagna strah od kletve pokojnog Amfilohija Radovića, čiji je amanet pogazio i dozvolio beogradskoj centrali SS da takozvani ”temeljni ugovor” isprepravlja po njihovom nahođenju.

Kriv za korona-kletvu

Treba podsjetiti da je Džomić sa zilotskim žarom branio svoje mistično stanovište da litije i tamjan liječe koronavirus, a početkom 2020. godine, kada je pandemija bila u zamahu, je kazao da “vjernici ne treba da se plaše jer su molitvene litije najbolji lijek od svakog virusa, pa i od koronavirusa”.

Atanasije, Džomić i Amfilohije: Manipulacijama o tome da ima lijek za koronu poslao u smrt dvojicu šefova?

Nakon toga Džomić je prozvan ’’pravoslavni vrač’’ i ’’svetosavski epidemiolog’’. Dovodio se u vezu sa olakim shvatanjem  korona-kletve koja je u samo nekoliko mjeseci pokosila četiri istaknuta visoka funkcionera SS Irineja Gavrilovića, Amfilohija Radovića, Atanasija Jevtića Momčila Krivokapića.

Džomić se smatra indirektno odgovornim za njihovu sudbinu jer je tvrdio da ima lijek za koronu i da njegovi pretpostavljeni nemaju razloga za brigu, što je dovelo do olakog shvatanja korona kletve – kako je u javnosti postala poznata nakon što je od ovog virusa za kratko vrijeme preminulo nekoliko lidera SS.

Takođe se spekulisalo da su po njegovim uputstvima zaposleni u SPC kadili ulice Berana kako bi taj grad očistili od korone.

Džomića, nakon smrti njegovih nadređenih izazvanih korona-kletvom nije bilo u javnosti, kao da se od nekoga krio ili kao da je osjećao odgovornost za ruganje koronavirusu koji je na kraju, u neponovljivoj ironiji sudbine, usmrtio toliko srpskih vladika i pored naizgled neprobojne litijaške zaštite. Interesantno je da se Džomić pojavio u javnosti tek kad je potpisana izdaja njegovog pokojnog mentora Amfilohija.

Široki osmjeh koji je imao na licu nakon potpisivanja ugovora, nameće pitanje – da li je Džomić još za Amfilohijevog života osmislio akciju ukopavanja njegove zaostavštine po nalogu centrale iz Beograda?

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
DUKLJA
15.08.2022-13:07 13:07

TAKOZVANI “TEMELJNI UGOVOR” MOŽE BITI KORISNO ISKORIŠĆEN UMJESTO TOALET PAPIRA.

Miodrag D. BAJKOVIĆ
15.08.2022-14:13 14:13

Velibore Džoriću, nijedan budući ugovor neće zadrijeti u ovaj TU, no će TU bit raskinut i poništen, tj. proglašen nevažećim.
Svi vi to odlično znadete, otud i onakva izjava srbočetničića A. Bečića, nesretnjega Jadonikija M. i ostalih srbaljskih ništaroba.
Ukratko, vaš klerofašizam neće zanavijek durati.
Svakoje režimsko smeće jednom mora skončat u kontejneru povjesnice.

TV_EU
15.08.2022-18:49 18:49

PEDOFILSKE CRKVENE SPODOBE