Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Predsjedništvo LP: Abazović prihvatljiv za mandatara, o podršci Vladi naknadno

Liberalna partija, kako se navodi,  zahtijeva hitan izbor zakonodavne a zatim i izvršne vlasti, odnosno nove Vlade koja bi deblokirala evropske integracije, reformske procese izbornog zakonodavstva i pripremila parlamentarne izbore 2023. godine

Na danas održanoj sjednici Predsjedništva Liberalne partije (LP) konstatovano je da je lider građanskog pokreta URA Dritan Abazović prihvatljiv za mandatara nove Vlade Crne Gore.

“U Podgorici je danas održana sjednica Predsjedništva Liberalne partije kojom je predsjedavao predsjednik Andrija Popović. Na sjednici se raspravljalo o teškoj situaciji koja je pogodila sve države početkom agresije na Ukrajinu i ugrožavanjem evropskog poretka i vrijednosti, čime je pogođena i Crna Gora koja se ionako nalazi u bezbjedonosnoj krizi najtežoj od obnove nezavisnosti. Konstatovano je da su u Crnoj Gori obezglavljenje sve tri grane vlasti, zakonodavna, izvršna i sudska koje su u VD stanju i bez legitimiteta što je velika opasnost za državu, naročito u ovakvim vremenima”, saopšteno je iz LP-a.

Liberalna partija, kako se navodi,  zahtijeva hitan izbor zakonodavne a zatim i izvršne vlasti, odnosno nove Vlade koja bi deblokirala evropske integracije, reformske procese izbornog zakonodavstva i pripremila parlamentarne izbore 2023. godine.

“Nakon iscrpne diskusije većinom glasova članova Predsjedništva usvojen je stav da je Dritan Abazović, koji je i zatražio podršku LP, prihvatljiv kandidat za mandatara te da je najvažnije u ovakvim okolnostima u kojima se država nalazi da predsjednik države u ustavnom roku predloži mandatara kakao bi što prije dobili stabilnu Vladu”, naglašeno je u saopštenju.

Takođe, dodaju iz LP-a, Predsjedništvo je ovlastilo poslanika Andriju Popovića da nakon konsultacija sa rukovodstvom, a na osnovu programa mandatara i njegovog prijedloga za sastav Vlade koji će izložiti Skupštini eventualno da podršku takvoj Vladi.

“Predsjedništvo LP je konstatovalo da je u ovako složenoj bezbjedonosnoj i ekonomsko-socijalnoj situaciji, svi partijski i politički interesi parlamentarnih subjekata moraju biti podređeni interesu Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve