Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Popović: Povlačim Predlog zakona o elektronskim komunikacijama

Popović saopštila da iz skupštinske procedure povlači Predlog zakona o elektronskim komunikacijama

Potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović saopštila je da iz skupštinske procedure povlači Predlog zakona o elektronskim komunikacijama.

“Nakon konsultacija i razgovora sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksom Bečićem, potpredsjednikom Vlade i ministrom ekonomskog razvoja Nikom Đeljošajem, kao i ministrarkom evropskih poslova Maidom Gorčević, a imajući u vidu stav Evropske komisije, povlačim kao ovlašćeni predlagač Predlog zakona o elektronskim komunikacijama”, navela je Popović u saopštenju dostavljenom medijima.

Ona je ukazala na posljedice nedošenja ovog zakona.

“Prvo, Agencija je od 28.12. ostala bez svog Savjeta, jer je članovima istekao treći nezakoniti mandat. Uz to, ne postoji zakonska mogućnost da im se isti ponovo produži. Drugo, prema važećem Zakonu Odbor za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore raspisuje javni konkurs, te procedura za izbor novog Savjeta se ne može okončati prije aprila ili maja mjeseca ove godine”, istakla je ona.

Prema njenim riječima bez obzira što smatra da se radi o dobrom zakonskom rješenju, sa željom da da određeno vrijeme da se Evropska komisija upozna sa prednostima ovog Zakona, kao i sa posljedicama njegovog nedonošenja, a imajući u vidu da se uskoro očekuje predlaganje novog Zakona o eletronskim komunikacijama od strane resornog ministarstva i Vlade Crne Gore, povlači ovaj predlog kako ne bi dozvolili da se manipuliše sa stavovima Evropske komisije od strane političkih subjekata unutar zemlje.

Đeljošaj je juče najavio da Javna rasprava o ovom zakonskom dokumentu počinje 25. januara.

Predsjednik države Jakov Milatović je ovaj zakon vratio poslanicima na ponovno odlučivanje.

Skupština je trebalo sjutra da odlučuje o ovom Predlogu zakona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Njeguš
18.01.2024-15:19 15:19

E, ovo kad kaže ova prosta žena u prvom licu ima posebnu težinu!